El col·lectiu feminista reclama “mesures urgents” per l’augment de les agressions sexuals en grup

Demanen més polítiques per a previndre-les, després de les tres presumptes violacions múltiples al nostre territori.

Concentració que ha organitzat aquest dijous la Coordinadora Feminista de València a les portes del jutjat de Massamagrell
Concentració que ha organitzat aquest dijous la Coordinadora Feminista de València a les portes del jutjat de Massamagrell

La Coordinadora Feminista de València ha reclamat aquest dijous que es convoque de manera “urgent” el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere, tenint en compte “l’increment de violència sexual a la Comunitat Valenciana”. El col·lectiu demana aquesta reunió per a adoptar “mesures urgents, efectives i de manera transversal” que acaben amb la violència masclista, que segons ha recordat, s’ha manifestat de manera preocupant en tres de les últimes agressions sexuals en grup que han tingut lloc a la Safor, la Vall d’Albaida i l’Horta.

L’agrupació feia pública aquesta petició en una concentració de suport a la família d’una adolescent de l’Horta, qui, tot i patir una agressió sexual el passat mes d’agost, no ha aconseguit que la justícia li atorgue cap mesura de protecció i, a més, els quatre acusats del presumpte delicte estan en llibertat, com va denunciar À Punt la setmana passada.

“La nostra presència en els jutjats de Massamagrell és per a donar suport a la jove de 15 anys i a la seua família en tan durs moments, així com per a exigir a la justícia una resolució contundent, clara i immediata”, expressava el col·lectiu feminista a les portes dels jutjats aquest dijous.

La Coordinadora Feminista de València ha apuntat que “la sexualitat que exerceixen aquestes manades és violència masclista i, per tant, no pot ser el nostre model”. Per aquesta raó, ha exigit més suport a les dones agredides per qüestions de gènere i mesures per a previndre les agressions. A més d’una educació sexual “en valors d’igualtat”.

També et pot interessar

stats