Cofrents dona ajudes de fins a 1.000 € per congelar el cordó umbilical dels bebés

La mesura se suma als 3.000 euros per naixement i pretén fomentar la natalitat al municipi.

Ajuntament de Cofrents

L’Ajuntament de Cofrents està preocupat pel que suposarà per al municipi el tancament de la central nuclear prevista per a 2030. Per a previndre el despoblament que assota l’interior de Castelló dona una ajuda directa de 3.000 euros per cada naixement i, si se sol·licita, una subvenció que pot arribar als 1.000 euros per a la congelació del cordó umbilical dels acabats de nàixer.

En els últims quatre anys hi ha hagut 35 naixements, xifra que suposa un augment de la natalitat, segons l’alcalde de Cofrents, Salvador Honrubia. L’ajuda dels 3.000 euros es donava abans que arribara ell ara fa quatre anys i el que el govern municipal dirigit per Salvador ha afegit és “una ajuda mèdica”. Explica que les famílies joves del poble li comentaren la necessitat i, per això, la posaren en marxa i, assenyala que no tots la demanen. “En l’última ha demanat la subvenció al voltant d’una desena de famílies”, detalla. 

L’objectiu de les ajudes “és millorar el benestar dels veïns, com també subvencionem el dentista i el fisioterapeuta perquè el poble tinga serveis”, apunta Honrubia. 

Actualment Cofrents té una població de 1.100 habitants. En set anys ha perdut 200 habitants i aquestes són les mesures posades en marxa des de les corporacions municipals per a evitar el despoblament i que es mantinga el teixit social i econòmic al poble”.

També et pot interessar

stats