La cocaïna decomissada al port de València va arribar amagada entre folis, sucre i pinya

L’operació contra el narcotràfic té com a resultat 11 persones detingudes i la intervenció de diversos vehicles i material de telecomunicacions encriptat.

Les vora 4 tones de droga cocaïna decomissades al port de València
Les vora 4 tones de droga cocaïna decomissades al port de València / AP

Els 3.800 kg de cocaïna decomissats al Port de València van arribar ocults en sis contenidors que transportaven a paper, sacs de sucre, pinya i l’armadura d’un autogir. L’operació contra el narcotràfic ha tingut com a resultat detenció d’11 persones, la majoria espanyols (excepte dos holandesos i un ivorià) i la intervenció de diversos vehicles i material de telecomunicacions encriptat.

Segons els investigadors, els arrestats són personal del port, amb accés a determinades instal·lacions, que feien ús dels seus privilegis o hi facilitaven l’accés a tercers per a recuperar diferents partides de droga. L’operació Crankbrook Marchica, en què han participat 50 agents de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i Administració per al Control de Drogues dels Estats Units, ha sigut qualificada per la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, com un èxit gràcies a la col·laboració i al treball de les forces armades.

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han explicat que els narcotraficants han augmentat l’activitat aprofitant el confinament per a introduir la droga. Segons han subratllat, hi ha hagut un increment exponencial del trànsit de contenidors en les instal·lacions portuàries i han convertit al port de València en “un dels més sensibles al tràfic de drogues”.

Així mateix, els investigadors han apuntat que la droga “no s’haguera quedat a Espanya perquè la destinació era Europa central o França. També han aclarit que ni les empreses que havien llogat els contenidors per a transportar la seua mercaderia des de l’Amèrica Llatina ni les destinatàries estaven implicades en aquesta xarxa de narcotràfic i que possiblement “les organitzacions delictives han substituït la càrrega per la droga en alguns dels trànsits intermedis o dins de les naus mateix”.

També et pot interessar

stats