Cocaïna amagada en pinyes buides

La policia s’incauta de 67 quilos de cocaïna a MercaMadrid.

VÍDEO | Cocaïna amagada en pinyes buides

La Policia Nacional s’ha incautat de 67 quilos de cocaïna amagada en un carregament de pinyes buides, interceptat a MercaMadrid. Els traficants buidaven les fruites i les farcien amb un cilindre compacte de cocaïna, banyat amb cera o parafina groga per a aïllar l’olor química de la droga i evitar-ne la detecció.

La investigació es va posar en marxa a partir de la informació recopilada en unes altres operacions contra narcotraficants que seguien el mateix modus operandi. Els agents es van adonar de l’existència d’una empresa d’importació de fruita que s’encarregava de traure la droga des de Llatinoamèrica. Quan detectaren que aquesta empresa realitzava transaccions econòmiques mitjançant altres empreses de la seua confiança, que s’encarregaven de la importació de les pinyes, i s’assabentaren de l’arribada d’un contenidor a nom d’una d’aquestes empreses, van localitzar el carregament que contenia les pinyes buides. 

Procedia de Costa Rica i havia arribat al port de Setúbal, a Portugal, des d’on es va traslladar per carretera fins a MercaMadrid. La Policia va interceptar el camió quan descarregava la mercaderia i va procedir immediatament a escorcollar-lo. Els agents van haver d’obrir cada pinya, fins que identificaren les que contenien l’estupefaent. A cadascuna de les peces hi havia entre 800 i 1.000 grams de cocaïna.

Ja hi ha 7 persones detingudes entre Madrid i Barcelona en aquesta operació.

També et pot interessar

stats