Coca Cola, Pepsi i Nestlé són les companyies que més residus plàstics generen

La tercera edició d'un informe sobre les empreses que més contaminen en aquest material torna a donar els primers llocs a les mateixes marques.

Coca Cola, Pepsi i Nestlé són les companyies que més residus plàstics generen
Coca Cola, Pepsi i Nestlé són les companyies que més residus plàstics generen

Per tercer any consecutiu, la companyia Coca Cola és considerada l’empresa que més residus plàstics d'un sol ús genera. Pepsi i Nestlé se situen en segon i tercer lloc, respectivament. És el resultat de l’informe del moviment Break Free From Plastic (allibera’t del plàstic), que a més adverteix en les conclusions que les tres companyies han fet pocs progressos en la substitució de l'ús de plàstics per un embalatge reutilitzable. El títol de “principals contaminadors” assenyala empreses matrius de marques que es consideren contaminants, en la major part dels llocs del món, en residus plàstics. L'informe de Break Free From Plastic s’ha realitzat amb la col·laboració de vora 15.000 voluntaris de 55 països que arreplegaren 346.494 peces de residus plàstics. El 63% d'aquests residus tenien marca.

Break Free From Plastic va nàixer el 2016 amb la intenció de treballar per un món sense plàstics. Des de la seua aparició ha sumat 11.000 organitzacions i simpatitzants, segons recull en el web. La primera auditoria de marca global sobre els principals contaminadors es va llançar el 2018.

“El moviment Break Free From Plastic demana a les empreses que reduïsquen urgentment la quantitat de plàstic d'un sol ús que utilitzen”, expliquen en l'informe 2020. El moviment demana també a les empreses que més residus plàstics generen que concreten “quant de plàstic d'un sol ús utilitzen” i que marquen “objectius clars i mesurables” per a reduir-ne les quantitats. També que reinventen la manera de lliurar productes més enllà del plàstic d'un sol ús.

El document destaca igualment en les conclusions que “l'addicció” de la indústria al plàstic d'un sol ús s'ha exacerbat enguany amb la producció d'equips de protecció d'un sol ús per a combatre la Covid-19. En l'auditoria els participants van registrar 419 guants quirúrgics i 770 màscares d'un sol ús, principalment de polipropilè, un tipus de plàstic. “Aquest és un desafiament únic per a 2020, però no exclusiu de la nostra cultura d'un sol ús”, agrega el document.

També et pot interessar

stats