Cobrar o no pel gel de la beguda, a debat

Comença a ser habitual que bars i restaurants cobren un suplement extra pels glaçons entre quinze i vint cèntims

Cobrar o no pel gel de la beguda, a debat / À Punt NTC

"Em volien cobrar pel gel 50 cèntims, i li vaig respondre que no en volia". El que li va passar a aquesta afectada no és anecdòtic, ja que comença a ser habitual que cobren un suplement extra pels glaçons entre quinze i vint cèntims.

Bars i cafeteries dubten si cobrar o no pel gel que acompanya la beguda per a fer front a les despeses de l'establiment. Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris és una pràctica legal, però pensen que és abusiva.

"En un mercat lliure, els hostalers poden posar el preu que vulguen als productes, sempre que s’avise. Però encara que siga legal, és abusiu", manifesta Sílvia Huerta, delegada de l’OCU a la Comunitat Valenciana. 

Les persones consumidores estan acostumades que el café amb gel siga més car, però hi ha establiments que cobren també el gel dels refrescos per a fer front a les despeses. Altres locals prefereixen apujar el preu de la beguda i no cobrar el gel.

També et pot interessar