Coberts comestibles: el repte per salvar el medi ambient

Diverses empreses valencianes han mostrat interés en afegir aquest producte a les seues comandes

Els coberts comestibles de l'empresa, aptes per a vegans i celíacs / À Punt NTC

Coberts que es poden menjar quan s'acaba el plat. Aquesta és la proposta d’innovació de Gloop, una companyia que vol acabar amb els plàstics d’un sol ús i la generació de residus que afecten el medi ambient, amb la creació d’utensilis comestibles. 

Hernán Hernández i Marta Maneja, membres fundadors de l’empresa, van començar a treballar junts a l’universitat, on estudiaven un grau sobre lideratge emprenedor i innovació, enfocat en la posada en marxa de projectes. Durant un viatge a l’Índia, van conèixer a un emprenedor que tractava d’impulsar un producte similar al que ara ells han desenvolupat. 

El seu producte s’ha adaptat tant a persones consumidores de productes vegans com celíacs. Les culleres, anomenades "Mini gloops", estan fets d'avena i fibra de cacau. Les palletes, batejades com "Gloojitas", ofereixen més sabors, com xocolata, maduixa, menta o llima.

Després d’un llarg treball d’investigació per gelateries de Catalunya, on van analitzar quins productes eren més duraders i resistents, van crear una sèrie d’utensilis comestibles que poden aguantar en contacte amb el menjar (un café calent, un gelat fred) fins a 30 minuts. 

Diversos locals de València han mostrat interés en el seu projecte. També alguns negocis d’Amèrica Latina. Gloop ha anunciat que desenvoluparà també altres coberts, com forquetes, i també escuradents. 

També et pot interessar

stats