El Club de las Malasmadres demana un pacte d’estat per la conciliació familiar

Defensen que la maternitat no ha de ser un llast per a la carrera, els sous i la qualitat de vida de les mares.

Un xiquet i una xiqueta jugant
Un xiquet i una xiqueta juguen / À Punt NTC

Coincidint amb el dia de la conciliació de la vida personal, familiar i laboral, l'associació per la conciliació Club de las Malasmadres ha reclamat aquest dimarts un pacte d’estat per la conciliació que acabe amb la penalització que pateixen les dones que són mares.

Ho ha fet a través de la seua fundadora, Laura Baena, que en una compareixença davant de la comissió d’igualtat del Congrés ha lamentat que ser mare s’ha convertit en un gran sostre de ciment “impossible de superar”. 

En la intervenció ha presentat els resultats d’un estudi dut a terme per Malasmadres recentment que ha posat de manifest que la meitat de les mares han patit ansietat i estrés per la pandèmia. També que “9 de cada 10 mares se senten culpables si tenen cura d’elles mateixes” perquè senten que estan llevant temps a la família.

Per això, Baena defén que ha arribat el moment de decidir si volem ajudar les mares perquè “la maternitat no siga un llast per a la seua carrera, els seus sous i per a la seua qualitat de vida”. Per a aconseguir-ho, ha plantejat quatre objectius principals:

  • Una societat en què ser mare no estiga penalitzat socialment i laboralment.
  • Una societat on la cura dels xiquets i xiquetes s’entenga com una responsabilitat social i no únicament de les dones. 
  • Que les empreses aposten per mesures de conciliació i corresponsabilitat que permeten compartir les responsabilitats de les cures i tindre temps per a desenvolupar-se com a persones en altres àmbits, no únicament el laboral. 
  • Un pacte social i polític que promoga un marc normatiu que permeta a les dones assumir la maternitat sense un cost material ni econòmic a canvi, i permeta als homes complir amb el seu dret de cuidar. 

També et pot interessar

stats