El Clínic de València crea tres consultes de seguiment post-Covid

Tres de cada deu persones tenen lesions pulmonars que els provoquen problemes respiratoris i de mobilitat 

L’Hospital Clínic de València crea tres consultes per fer seguiment dels malalts després de patir la Covid-19 / À Punt NTC

Tres de cada deu persones que han patit la Covid-19 presenten lesions pulmonars després de rebre l’alta. A pesar d'haver superat la malaltia, encara tenen problemes respiratoris i de mobilitat, i fins i tot els més greus necessiten rehabilitació i fisioteràpia per a recuperar una vida normal. 

Per a fer seguiment dels pacients que han patit coronavirus, a l’Hospital Clínic han creat tres consultes de seguiment vinculades als problemes neurològics, post-UCI i respiratoris. El cap del servei de Pneumologia de l’hospital, Jaime Signes-Costa, ha explicat a À Punt Notícies que aquestes persones, a pesar d’estar curades “des del punt de vista radiogràfic”, no poden fer l’activitat que feien abans, es fatiguen i noten falta de força a l’hora de fer un esforç físic. 

Així, la rehabilitació des de l'hospital els permet tindre una vida funcional. Però una part d’aquests pacients requereix una atenció a llarg termini que han de buscar fora de la sanitat pública, que moltes persones no es poden permetre. José Casaña, degà del Col·legi de Fisioterapeutes de València, ha demanat ampliar l’atenció dels malalts i un canvi en l’estructura de la rehabilitació en el sistema sanitari públic. 

Els estudis mostren que, sense rehabilitació professional o un esforç important del pacient, els danys de la Covid-19 poden generar tot un nou col·lectiu de pacients crònics.   

També et pot interessar

stats