'Cleaningfluencers', els 'influencers' de la neteja

Es tracta d'una tendència que ha proliferat en Instagram als països anglosaxons. Donen trucs i recomanen productes per a tindre la casa ben neta.

Una publicació de la usuària @Misshendyhome en Instagram
Una publicació de la usuària @Misshendyhome en Instagram / @Misshendyhome

Com netejar la campana de la cuina, desinfectar el vàter o deixar el menjador tan net com una patena. Comparteixen els seus consells i trucs en xarxes socials, fonamentalment Instagram, i és una tendència que s'ha consolidat als països anglosaxons. Es diuen 'cleaningfluencers' i molts d'ells assenyalen que ho fan com una manera de teràpia, un recurs per a superar traumes o situacions difícils.

Un exemple és @Misshendyhome, que té més de 13.000 seguidors en Instagram. Es defineix com feminista i netejadora per a fer front a l'ansietat després de perdre un nadó. En el seu perfil es promocionen productes de neteja, es fa testatge de marques i també es donen consells per a mantindre la casa ben polida, com ara deixant l'aixeta lluent i perfecta.

La usuària @Misshendyhome en Instagram

Un altre usuari que es dedica en Instagram a publicar contingut relacionat amb la neteja és @Mancleany. Té prop de 16.000 seguidors i segueix la mateixa filosofia. Comparteix imatges de productes i consells de neteja, tot intercalat amb missatges motivadors. 

L'usuari @Mancleany en Instagram

Són dos exemples d'una tendència que reuneix una comunitat de seguidores i seguidors cada vegada major. Diuen que "no importa com de difícil siga la vida, sempre es pot fer alguna cosa en què tindre èxit".

També et pot interessar

stats