Les claus de la vacunació dels valencians nascuts els anys 1956 i 1957

T'expliquem com serà el procés de citació i què fer si no reps l'SMS de Sanitat.

Claus vacunació 65 i 79

L'inici de la vacunació del grup de persones nascudes els anys 1956 i 1957 està previst els dies 6 i 7 d'abril, sempre que hagen rebut la cita a través d'un missatge de text (SMS).

En el missatge s'indicarà data, hora i lloc de la vacunació, tant per a la primera com per a la segona dosi, i la persona també rebrà l'enllaç d'informació general relacionada amb la vacuna que rebrà indicada en el seu missatge: Laboratori AstraZeneca.

Què faig si no he rebut el missatge de text?

Segons la informació oferida per la Conselleria de Sanitat Universal sobre el procés de vacunació d'aquest col·lectiu, en cas que no s'haja rebut l'SMS "no té cita, per tant no acudisca al punt de vacunació perquè no hi podrà accedir".

En el cas que no puga acudir a la cita en la data i hora indicada, el tornaran a citar una altra vegada i totes les persones d'aquest rang d'edat que no hagen sigut vacunades per aquesta o una altra causa no han de fer res.

Les persones que tot i reunir els requisits d'aquest grup no reben l'SMS, Sanitat assenyala que és possible que el Sistema d'Informació Poblacional (SIP) no tinga les dades actualitzades o no conste un telèfon mòbil al qual enviar la citació.

Alguns motius habituals són la caducitat de la situació que acredita, la possessió d'una acreditació de temporalitat per empadronament en un altre lloc o pertànyer al sistema de mutualitat i no haver rebut d'ofici l'assignació SIP.

Una altra causa és que la data de naixement siga de finals de l'any 1957, ja que no s'ha arribat a citar el grup anual complet, segons indica la Conselleria.

Els que no hagen rebut la cita en aquests dos dies, la rebran per altres mitjans per a una pròxima oportunitat de vacunació.

La vacuna que s'administrarà a aquest grup d'edat, llevat que pertanga a un dels grups que s'especifiquen per a vacunar amb vacunes tipus ARNm (Pfizer o Moderna), es vacunaran amb AstraZeneca, tal com s'indicarà en l'SMS.

Finalment, la conselleria informa de la importància que té que la persona llija el full informatiu que s'adjunta a l'SMS.

També et pot interessar

stats