Cap classe confinada durant la setmana de després de les Falles

La Comunitat Valenciana acomiada març amb a penes el 0,2% de l'alumnat i el 0,5% del professorat en quarantena per covid

Diversos alumnes en una classe, aquest dilluns
Diversos alumnes en una classe valenciana / À Punt NTC

Totes les aules valencianes han pogut seguir les classes presencials sense incidències en la quarta setmana de març, posterior a la celebració de les Falles en molts municipis del territori. Segons ha informat aquest dilluns la Conselleria d'Educació, el 100% dels centres ha représ el curs amb normalitat i amb data de 25 de març no hi havia confinat cap grup per la covid-19. Una situació que no s'havia viscut en tota la pandèmia, tot i que en va quedar molt a prop la setmana passada, quan només es va notificar una aula en quarantena preventiva per haver-hi més de cinc estudiants infectats. 

L'últim balanç d'Educació xifra en un 0,18% la població escolar d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP que està confinada. D'aquest percentatge, el 0,12% ha donat positiu en el diagnòstic i el 0,06% ha sigut contacte estret. Pel que fa al personal docent, el 0,44% està aïllat: el 0,3% per estar infectat i el 0,14% restant, en quarantena preventiva. 

La Comunitat Valenciana acomiada març sense confinaments en l'àmbit educatiu, just també quan s'inaugura una nova fase en el control de la pandèmia. Des d'aquest dilluns, Espanya deixarà de comptar tots els positius de coronavirus per a centrar-se només en els casos greus i en els entorns vulnerables. L'estratègia actual desplaça a un segon terme les dades sobre la circulació del virus i posa el focus en els indicadors hospitalaris. Així, s'acaben els aïllaments i les quarantenes, i també els tests diagnòstics generalitzats i els rastrejos, per a la població general i els casos lleus o asimptomàtics de covid. 

Entre aquesta setmana i la següent s'espera que comence a notar-se l'impacte de les festes falleres i les de la Magdalena, que acabaren aquest mateix diumenge, en la situació epidemiològica. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha reconegut que poden haver-hi "xicotets repunts", tot i que espera que no es traduïsquen en un augment de la pressió assistencial. 

També et pot interessar

stats