Les clarisses continuaran custodiant la Santa Faç com han fet durant segles

El bisbat d'Oriola-Alacant ha comunicat que garanteix la continuïtat de les monges clarisses al monestir on custodien la relíquia.

Recollida de firmes en un comerç de la Santa Faç, a Alacant.
Recollida de firmes en un comerç de la Santa Faç, a Alacant.

Els veïns de la Santa Faç, a Alacant, ja havien començat a recollir firmes per a evitar que les monges clarisses se n'anaren i deixaren la custòdia del llenç. Una tasca que han fet durant segles. La preocupació més gran era que la relíquia isquera del monestir. Una possibilitat que el bisbat d'Oriola-Alacant ha assegurat que no s'havia plantejat en cap moment. En el mateix comunicat ha reconegut la independència de la congregació de l'orde, i ha assegurat que en cap moment s'ha forçat les monges a abandonar el monestir.

Des de la Federació de les Germanes Clarisses, per la seua banda, han aclarit que el trasllat es deu a raons d'organització interna, però que la congregació no deixa el monestir ni la custòdia de la relíquia. Es tractaria d'un relleu de les monges. Actualment només en queden quatre al monestir. Un relleu que, segons confessen, durarà temps per la manca de vocacions.

També et pot interessar

stats