Clara Guilló, premi a millor llauradora de l’any: “Aquesta professió és la més bonica del món”

El col·lectiu de Joves Agricultors d'Elx reconeix el seu treball com a dona jove al capdavant d’una explotació agrícola en un sector masculinitzat i envellit

Clara Guilló, premiada com la millor llauradora de l’any / À Punt NTC

Clara Guilló ha sigut premiada com la millor llauradora de l’any pel col·lectiu de Joves Agricultors d'Elx. Filla i neta d’agricultors, ha assegurat sentir-se “molt orgullosa” de poder “seguir en aquesta professió, que és la més bonica del món”.

Guilló va abandonar el seu treball el 2016 per a posar-se al capdavant de l'explotació agrícola familiar. "Mon pare em digué que es jubilava i ho deixava tot”, ha explicat la jove.

Per a la llauradora, treballar als hivernacles de tomaques és com no treballar. Ha guanyat en qualitat de vida, ningú no li mana i a més, manté el relleu generacional, un dels principals problemes que pateix el camp. El seu marit, Fran, se n'ha anat a treballar amb ella.

L'associació la premia per ser dona en un sector molt masculinitzat, per ser jove en un sector envellit i per ser valenta en posar-se al capdavant d'una explotació agrícola. Guilló ha assegurat que li dedica aquest reconeixement al seu avi, “perquè ell va fer que tinguera la passió que tinc per la terra i per l’agricultura” ha afirmat.

També et pot interessar

stats