La ciutat de València estrena cinc línies de bus que milloraran la connexió amb l'àrea metropolitana

Xirivella, Alaquàs, Aldaia, Manises, Port Saplatja i Quart de Poblet són algunes de les poblacions que veuran reforçats els serveis de transport.

Imatge d'arxiu d'un autobús que connecta València i la seua àrea metropolitana
Imatge d'arxiu d'un autobús que connecta València i la seua àrea metropolitana / GVA

La Conselleria de Política Territorial i Mobilitat de la Generalitat posa en marxa aquest dilluns cinc noves línies d’autobús per a millorar la connectivitat de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana perquè “s’aprope el transport públic a la ciutadania” i perquè “es propicie la reducció d’emissions i la disminució de la contaminació”, en paraules del conseller Arcadi España.

Les rutes que es posen en funcionament són: Xirivella-València; Alaquàs-València; Aldaia-Manises; Port Saplatja-València i Quart de Poblet-Manises-Paterna-Campus de Burjassot. Així, a partir d’aquest dilluns les poblacions de Xirivella, Alaquàs, Manises, Alboraia, Quart de Poblet, Paterna, Aldaia i Burjassot veuran reforçats els serveis de transport existent, tant entre els seus municipis com entre aquestes localitats i València.

Arcadi España ha explicat que, amb aquesta iniciativa, “es profunditza en la vertebració del territori de la Comunitat Valenciana, gràcies a un sistema de transport cohesionat, i es reforça la igualtat social, amb la millora i augment de les opcions de desplaçament dels qui no disposen de vehicle propi”.

Les noves línies d’autobús

La línia Xirivella-València (estació de metro Nou d’Octubre) funcionarà els dies laborables amb nou expedicions d’anada i nou de tornada. Les primeres comencen a les 6:45 hores, amb freqüències de pas de 15 minuts, i reforçarà així les franges horàries de major demanda, entre les 6:45 i les 9:35 i entre les 13:25 i les 15:10 hores.

Quant al servei Alaquàs-València, estació de metro Nou d’Octubre també, funcionarà els dies laborables amb 16 expedicions d’anada i 16 de tornada. Les primeres comencen a les 6:30 hores en ambdós sentits, amb freqüència de pas de 30 minuts, amb reforç en les franges horàries de major demanda, entre les 6:30 i les 10:00 hores i entre les 13:00 i les 17:00 hores.

La línia Aldaia-Manises, estació de metro Salt de l’Aigua, tindrà els dies laborables 14 expedicions d’anada i 14 de tornada. El servei s’iniciarà a les 6:50 hores, amb freqüències de pas de 30 minuts, i reforçarà les franges horàries de major demanda, entre les 6:50 i les 10:05 hores i entre les 13:20 i les 16:50 hores.

La ruta al campus de Burjassot, que realitzarà 12 expedicions d’anada i 12 de tornada, iniciarà el recorregut de 35 minuts a Quart de Poblet a les 7:05 hores del matí i finalitzarà a les 21:50 hores de la nit.

Quant a Port Saplatja-València, amb un total d’11 expedicions d’anada i 11 expedicions de tornada els dies laborables, la llançadora realitzarà eixides des de Port Saplatja entre les 7:00 i les 18 hores i des de València entre les 7:30 i les 18:30 hores, amb una freqüència d’una hora, i amb el mateix recorregut que l’actual línia 112 des de Port Saplatja.

També s’ha destacat que la línia 106 de Torrent-Quart de Poblet (que passa per Alaquàs, Aldaia, Bonaire, barri del Crist i Manises) també passarà per l’aeroport, oferint d’aquesta manera una connexió directa en autobús.

També et pot interessar

stats