La Ciutat de la Justicia de València estrena 1.600 panells solars per a reduir la petjada de carboni

La Generalitat invertirà 18,2 milions en la millora energètica de 41 seus judicials

El president de la Generalitat i la consellera de Justícia contemplen els panells solars de la Ciutat de la Justícia de València
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, amb els panells solars de la Ciutat de la Justícia de València / GVA

La Conselleria de Justícia ha incorporat 1.600 panells solars a la Ciutat de la Justícia de València, una instal·lació que anticipa un estalvi energètic des del 15% a l'any, el consum equivalent al d'un municipi de 1.400 habitants.

Els panells estaran operatius a la tornada de l'estiu. Segons les previsions de Justícia, el canvi d'energia permetrà reduir significativament la petjada de carboni l'edifici, on treballen més de sis mil professionals i passen vora un milió de persones cada any. Deixarà d'emetre 452 tones de CO2 a l'any, la quantitat equivalent a 1.500 arbres adults. Es preveu un estalvi d'11.000 euros al mes.

"Serà com tindre un jardí sobre el formigó", ha explicat la consellera Gabriela Bravo en la presentació de les instal·lacions, amb les quals culmina la primera fase del pla d'eficiència energètica a les seus judicials que va comenar l'any passat. La Generalitat invertirà més de 18,2 milions en la reforma energètica dels edificis i en la incorporació de fonts renovables, aprofitant fons europeus com els Next Generation.

"Cal accelerar la resposta [contra el canvi climàtic] perquè no tenim planeta B", ha advertit en la presentació el president de la Generalitat, Ximo Puig, que ha explicat que tot i que el repte mediambiental és internacional "cada xicotet govern, té la seua responsabilitat". L'acompanyava en l'acte el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau.

La Conselleria té previstes 91 actuacions en 41 seus judicials fins al 2023, que contemplen la substitució d'il·luminació per una altra de més eficient, millores en els sistemes de climatització o la instal·lació de panells fotovoltaics, amb l'objectiu que el 70% de les dependències judicials valencianes ja construïdes siguen sostenibles energèticament. Aquests nous criteris s'aplicaran en les noves construccions, com la Ciutat de la Justícia d'Alacant.

També et pot interessar

stats