La Ciutat de la Justícia de València disposarà d'una comissaria especialitzada en denúncies de violència de gènere

L'anunci l'han fet la cosellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la secretària d'estat de Seguretat.

La Ciutat de la Justícia de València disposarà d\'una comissaria especialitzada en denúncies de violència de gènere
La Ciutat de la Justícia de València disposarà d'una comissaria especialitzada en denúncies de violència de gènere

La primera comissaria de Policia especialitzada en violència masclista i instal·lada en una seu judicial s'instal·larà en els pròxims mesos a la Ciutat de la Justícia de València. Es tracta d'un nou projecte que funcionarà com a centre de recepció i tramitació de denúncies i tindrà agents "altament especialitzats" en aquesta àrea.

La dotació policial especialitzada en violència masclista es coordinarà amb l'ajuda que ja ofereixen els professionals de les 22 oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte, que augmentaran a 26 durant enguany.

En  paraules de Bravo, la intenció és oferir a les víctimes  un  espai segur que  garantisca  la  seua privacitat i protecció. A més, la cosellera de Justícia ha afegit: “els policies que les atenguen estaran altament especialitzats perquè les dones estiguen degudament ateses des del primer moment de la interposició de la denúncia”.

Aquest projecte podria estendre's a altres partits judicials de la Comunitat Valenciana, com ara Castelló, Alacant i Elx, després que s'haja posat en marxa i s'haja consolidat.

També et pot interessar

stats