Ciutadans demana la compareixença de la consellera d'Universitats per a explicar la planificació d'exàmens i classes

El grup parlamentari ha indicat que fer exàmens presencials és un "risc inassumible".

El portaveu de Ciutadans en l'àrea d'Universitats, Fernando Llopis
El portaveu de Ciutadans en l'àrea d'Universitats, Fernando Llopis / Ciutadans

El grup parlamentari de Ciutadans en les Corts ha demanat la compareixença de la consellera d'Innovació i Universitats, Carolina Pascual, per a explicar en seu parlamentària la planificació prevista d'exàmens i classes universitàries "amb les màximes garanties de seguretat" davant l'augment de casos Covid.

El portaveu de la formació en l'àrea d'Universitats, Fernando Llopis, s'ha sumat a les reivindicacions dels estudiants universitaris que fa uns dies sol·licitaven exàmens telemàtics en aquest quadrimestre. En aquest sentit, el diputat ha destacat que obligar a fer exàmens presencials suposa un "risc inassumible", que exposa milers de joves a possibles contagis de Covid.

Així doncs, Llopis ha argumentat que durant els últims mesos el Consell "no ha sigut capaç d'adaptar" el sistema universitari a les restriccions ocasionades per la pandèmia, tot i que se sabia que podria arribar una tercera onada.

El diputat liberal ha destacat que no es pot paralitzar el curs universitari però tampoc repetir "les improvisacions dels últims mesos". En aquesta línia, Llopis ha sol·licitat informació de les reunions que la Conselleria d'Innovació i Universitats ha mantingut amb rectors i amb les conselleries de Sanitat i d'Obres Públiques per a desenvolupar una estratègia amb relació als desplaçaments de "milers d'estudiants" en transport públic.

També et pot interessar

stats