La ciutadania vol limitar bicis, patinets i terrasses a la plaça de l'Ajuntament de València

El consistori ha fet públic el resultat de la consulta ciutadana per al procés de tancament al trànsit definitiu de l'entorn.

La ciutadania vol limitar bicis, patinets i terrasses a la plaça de l\'Ajuntament de València
La ciutadania vol limitar bicis, patinets i terrasses a la plaça de l'Ajuntament de València
18 de febrer 2020 - 15:22

Restringir la circulació de bicis i patinets, limitar el nombre de terrasses i impulsar el comerç local. Són els "criteris principals" que han aportat els veïns i les veïnes de València que han pres part en el procés de participació obert per a la reforma i tancament al trànsit definitius de la plaça de l'Ajuntament de València que es durà a terme a finals de 2019.

Les opinions majoritàries que s'han recaptat en la consulta aposten per reduir la circulació de bicicletes i patinets per la zona per als vianants, "almenys en horaris concrets", i que aquesta es dirigisca cap "als carrers 30 o els carrils paral·lels als viaris". Així mateix, han proposat que després del tancament al trànsit rodat no s'amplie el nombre de terrasses perquè "envaeixen l'espai per als vianants", que s'impulsen mesures "per a reduir l'impacte negatiu de les franquícies i recuperar el comerç local", i que en el disseny de la plaça s'eviten les condicions que "afavorisquen el turisme de masses".

També demanen un mobiliari accessible amb "bancs no molt baixos amb respatler i suports laterals", banys públics i fonts per a beure. I com a criteris "complementaris", aposten per mantindre la font circular de la plaça i els comerços de flors, ara bé, "ressituats i renovats".

Els plantejaments s'arrepleguen en el document que resumeix la consulta ciutadana, "Pensem la plaça de l'Ajuntament", que es va dur a terme a finals del 2019, amb l'objectiu d'incorporar els criteris ciutadans que han d'orientar els projectes que es presenten al concurs d'idees que es convocarà per a la reurbanització de la plaça de l'Ajuntament.

La vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i l'edil de Participació i Acció Veïnal, Elisa Valia, han presentat aquestes conclusions en una trobada amb els mitjans de comunicació en el qual han destacat el "compromís" de l'equip de govern local perquè aquests criteris ciutadans es tinguen en compte al màxim".

També et pot interessar

stats