La ciutadania respon a les restriccions i apaga la Nit de Sant Joan

La ciutat de València ha registrat els principals incidents, per les concentracions de persones en algunes zones d'oci, al llarg d'una nit que deixa prop de 3.000 avisos al 112, 236 persones identificades i 4 detencions

Una parella celebra la Nit de Sant Joan a Calp, un dels pocs municipis que ha mantingut obertes les platges
Una parella celebra la nit de Sant Joan a Calp, un dels pocs municipis que ha mantingut obertes les platges / À Punt NTC

El tancament generalitzat de les platges, la forta presència policial –més de 3.000 agents– i la campanya de conscienciació, amb crides permanents a la responsabilitat, han fet efecte. Per segon any consecutiu, la nit de Sant Joan ha acabat sense aglomeracions ni incidents generalitzats, amb l'efemèride diluïda per segon any consecutiu en una jornada quasi intranscendent a la Comunitat Valenciana.

Sense fogueres ni càntics, les imatges més cridaneres les han donades els quilòmetres de precintes i tanques que impedien el pas a les platges, els drons buscant -i que no trobaven- aglomeracions i botellots des de l'aire o la cavalleria policial patrullant de matinada pel passeig marítim de València.

"Ho podem entendre, però ens haguera fet il·lusió anar a cremar els nostres desitjos com és tradició", ha comentat en À Punt Majo, una jove de la ciutat de Valencià que ha traslladat les ganes de celebració després dels exàmens finals de la universitat en una coneguda discoteca de la Malva-rosa.

Per a banyar-se els peus o mirar la lluna plena des de l'arena, sense incomplir la legalitat, calia desplaçar-se anit a Calp, un dels pocs municipis que han mantingut obertes les platges. Això sí, amb control policial per a evitar els botellots. Aquestes menors restriccions, però no han omplit més l'arena que una nit qualsevol. En contrast, els passejos marítims de l'Arenal o la Fossa sí que han registrat més trànsit de l'habitual, per la vespra de la jornada "festiva recuperable" d'aquest dijous 24 de juny.

Incidents i 4 detencions a la ciutat de València

Els responsables policials dels municipis han coincidit a destacar la bona disposició de la ciutadania per a retirar-se de les platges a última hora de la vesprada, quan la majoria dels municipis de costa va activar la prohibició. La delegada del govern espanyol, Gloria Calero, ha destacat el comportament majoritàriament exemplar de la ciutadania i el treball policial "en una nit complicada" que ha registrat els incidents més destacables a la ciutat de València, en la qual es va detindre quatre persones. Al conjunt del territori s'han produït 236 identificacions per diverses infraccions.

A València, entrada la matinada els agents van haver de dispersar centenars de persones en zones d'oci com la plaça Hondures i La Marina, on a més es va produir una baralla en una discoteca. Més tard, a les 2:30 hores, la Policia Nacional va actuar a la zona enjardinada de l'avinguda Blasco Ibáñez per la concentració de 900 persones i unes agressions. Els agents van dentindre els presumptes autors, els quals estan acusats de maltractaments, atemptat contra agent de l'autoritat, lesions i robatori amb intimidació.

L'Ajuntament d'Alacant també ha informat d'algunes intervencions per botellots, sobretot en el nucli antic, que han motivat 25 denúncies per consum d'alcohol. El dron de la Policia Local va destapar una d'aquestes concentracions a la cala Cantalar, al Cap de l'Horta, on deu persones intentaren esquivar la prohibició de celebrar Sant Joan a vora mar.

La nit deixa 2.926 telefonades al 112, que va gestionar 1.084 incidents, 154 avisos menys que fa un any. Un d'ells va ser una atenció sanitària a Gandia, després que una xica va caure des d'altura a una discoteca.

També et pot interessar

stats