Citen com a investigats els exmembres del consell d’administració d’Aerocas

Els exconsellers Vicente Rambla, Gerardo Camps i José Manuel Vela, i el regidor del PP a València, Monzó, entre els citats.

VÍDEO | Citen com a investigats els exmembres del consell d’administració d’Aerocas

El jutjat número 3 de Castelló ha citat com a investigats els antics membres del consell d’administració d’Aerocas, l’empresa pública que gestiona l’aeroport de Castelló, en una causa oberta per presumpte suborn en les adjudicacions de patrocinis. 

Hauran de comparéixer, en qualitat d’investigats, l’exvicepresident del Consell Vicente Rambla, l’exconseller i actual diputat del PP per Alacant, Gerado Camps, l’exconseller José Manuel Vela, els exvicepresidents de la Diputació de Castelló Francisco Martínez i Vicent Aparici, i el regidor del PP a l’Ajuntament de València Eusebio Monzó, l’únic dels regidors populars que no es troba investigat en el cas Taula, en la investigació sobre el presumpte finançament del PP.

Patrocini de 3,6 milions d’euros a l’empresa del pilot Álex Debón 

La causa investiga els 3,6 milions d’euros que va rebre l’empresa del pilot Álex Debón en concepte de patrocini per part d’Aerocas, societat creada en 2003 per a construir i gestionar l’aeroport de Castelló, i en què tenen participació la Diputació i la Generalitat.

El jutjat va admetre a tràmit en 2016 la denúncia de la fiscalia de Castelló per un dels contractes de patrocini signats per Aerocas, sota la presidència de Carlos Fabra, amb Álex Debón, i investiga si es van cometre irregularitats que podrien ser constitutives de suborn. Carlos Fabra ja va declarar com a investigat al principi de 2017 per un presumpte delicte de suborn.

També acudiran, per a prestar declaració com a investigats, altres membres del consell com ara José Luis Villanueva, Victoriano Sánchez, Javier Eleno, Cristina Serrano i Ricardo Bayona. Les citacions per a declarar estan fixades per al 22 i 25 de febrer, i el 14, 15 i 22 de març de 2019.

Monzó assegura que està "tranquil" 

Monzó ha explicat que està “tranquil” i ha assegurat que col·laborarà amb la justícia després de ser citat com a investigat.

El regidor de l’Ajuntament de València ha dit que encara no ha rebut cap citació per part dels jutjats, per la qual cosa desconeix els detalls de la causa. No obstant això, ha indicat que ell va formar part del consell d'administració de Aerocas quan va ser director general en la Conselleria d'Hisenda i, per tant, entén que la investigació oberta contra ell probablement es deu a aquesta circumstància.

Monzó ha recordat que ja va ser investigat quan va estar de secretari autonòmic d'Hisenda per un contracte amb l'arquitecte Santiago Calatrava per al Centre de Convencions a Castelló, i que la causa va ser arxivada.

També et pot interessar

stats