Citen a declarar el president de la CVMC i la directora d'À Punt Mèdia per presumptes irregularitats en contractes

Segons la querella del PP, hi ha indicis de prevaricació en la contractació de determinats continguts.

Citen a declarar el president de la CVMC i la directora d'À Punt Mèdia per presumptes irregularitats en contractes

El president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, i la directora general d'À Punt, Empar Marco, hauran de declarar als jutjats de Paterna el 20 de juny per una querella que ha presentat el Partit Popular arran d'un informe de la Sindicatura de Comptes.

Aquesta formació considera que hi va haver irregularitats en la contractació d'una sèrie per a la televisió i també de personal. En aquest segon cas, es tracta de deu contractes menors subscrits entre el 2017 i el 2018, i pels contractes subscrits amb tres directius.

Els són atribuïts un presumpte delicte de prevaricació en la contractació de la sèrieLa Tramuntana, feta per l' empresa Mediterráneo Media Entertainment, que pertany a un exregidor del PSPV. La sèrie la va emetre la televisió amb el títolLa Vall  i va constar de 13 capítols, amb un cost de 100.000 euros cadascun i està disponible en el web d'À Punt.

L'ens ha aclarit que aquest projecte l'havia avalat, per unanimitat, l'Alt Consell Consultiu de l'Audiovisual, òrgan de la Generalitat previ a la posada en marxa de l'actual plataforma de comunicació, i del qual formava part el Partit Popular. També va obtindre la autorització unànime del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Pel que fa als contractes menors, l'ens assegura que estan dins de la llei i que les contractacions de directius les van autoritzar la Conselleria d'Hisenda i el Consell Rector.

La presidenta del Partit Popular, Isabel Bonig, reconeix la presumpció d'innocència però considera que l'actual model de televisió pública és antic.

Per la seua banda, el president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha afirmat que no està preocupat per la citació de Soriano i Marco perquè " té confiança que s'han fet les coses bé" en À Punt.

També et pot interessar