Les cintes dels plens del Consell preautonòmic, una joia que acosta la llavor de l'autogovern valencià

La Universitat d’Alacant ha cedit a la Generalitat les còpies de les cintes que conserven els plens

Un ple del Consell preautonòmic / À Punt NTC

La Universitat d’Alacant ha cedit aquest dijous a la Generalitat les còpies de les cintes que conserven els plens del Consell preautonòmic, una joia documental que ens acosta la llavor de l'autogovern valencià. L’Arxiu de la Democràcia guarda aquests documents, que conserven un període clau en la història de la Comunitat Valenciana.

Per aquest motiu el president Ximo Puig ha visitat l’Arxiu de la Democràcia de la universitat, que ha fet el treball de buidatge digital de les antigues cintes magnetofòniques. 

Són un total de trenta-dues cintes que registren les reunions de l'incipient govern valencià entre els anys 1978 i 1979. Tal com explica José María Perea, coordinador del consell assessor de l’Arxiu de la Democràcia, es gravaven les sessions del Consell on estaven representades totes les forces polítiques. 

Aquests documents i llegats, molts d’ells de col·leccions personals, han anat enriquint aquest fons històric on destaca la memòria de la transició política i la consolidació democràtica de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats