Dos cinquens premis deixen més de quatre milions a la Comunitat Valenciana

El 86986 s'ha venut en administracions de Novelda, Torrevella i Alacant, i el 37023 a Vinaròs.

El responsable de l'administració núm.1 de Novelda posa amb una de les premiades
El responsable de l'administració núm.1 de Novelda posa amb una de les premiades / À Punt NTC

Quan només passaven poc més de vint mintus del sorteig de la loteria de Nadal, la vareta de la sort ha tocat les comarques valencianes amb dos cinquens premis, el 86986, i el 37023, que han deixat més de quatre milions repartits entre diverses poblacions. Cada sèrie dels dos números està dotada amb 60.000 euros, fet que suposa 6.000 euros per dècim.

El més matiner ha sigut el 86986, que s'ha cantat a les 9:18 h en el primer fil d'aram i ha portat més de 3,8 milions a la Comunitat Valenciana, especialment en algunes poblacions del sud. A Novelda (Vinalopó Mitjà) s'han venut, a través d'una associació de familiars de malalts d'Alzhèimer, 60,2 sèries del número premiat a l'administració núm.1, del carrer d'Emilio Castelar. Els corresponen 3,61 milions d'euros, tal com ha confirmat el mateix propietari, Roberto.

A Torrevella (Baix Segura) s'ha venut una sèrie en l'administració número 5, ubicada en un centre comercial de la carretera de Crevillent, amb 60.000 euros de premi. El propietari de l'establiment, Daniel Zapata, ha explicat que la clientela ha comprat els dècims en finestreta, i pensa que el més probable és que els haja adquirit el veïnat del municipi. Podria dir-se que aquesta administració reparteix sort en els anys parells, ja que el 2016 va vendre un segon premi, i el 2018 un tercer, ha relatat Daniel.

La sort ha caigut també en l'administració núm. 31 de la ciutat d'Alacant, que ha venut quatre dècims (24.000 euros). També s'han venut dècims del número premiat en altres poblacions repartides per tota la geografia valenciana com ara Rossell, Onda, Vall d'Uixò, Ademús, la Pobla de Vallbona, Manises, Torrent, València, l'Alcúdia, Navarrés, Sant Vicent del Raspeig, Elda i Oriola.

Tres minuts després, a les 9:21 hores, ha eixit el 37023, afortunat amb el segon dels cinquens premis. Aquesta vegada ha viatjat al nord valencià, fins a Vinaròs (Baix Maestrat), on s'ha venut una sèrie del número en l'administració del carrer de Sant Cristòfol. Huit dels dècims es van comprar a la mateixa hora el 16 de novembre, fet que apunta que el propietari és una única persona, i els altres dos es van vendre, també junts, al dia següent. La responsable de l'establiment, Maribel, s'ha mostrat "molt contenta" perquè no donava un premi de la loteria de Nadal des de 1964, quan va repartir la grossa.

No han portat sort al territori valencià el tercer i quart cinquens premis, el 19371 i el 49760, que han eixit separats només per dos minuts, a les 10:42 i a les 10:44, respectivament. El primer número s'ha distribuït per diverses ciutats espanyoles, principalment Madrid i Saragossa, mentre que el quart s'ha venut íntegrament a Alcanyís (Terol). També ha passat de llarg el següent cinqué, el 55483, a les 11:19 h. La majoria de les sèries s'han venut a Berriz (Biscaia) i Torrejón d'Ardoz (Madrid). D'altra banda, el 28674 s'ha distribuït en administracions de Palma, Barcelona i Madrid, entre altres llocs. L'últim cinqué premi, el 31617, s'ha venut fonamentalment a les ciutats de Madrid, Dos Hermanas (Sevilla) i Valls (Tarragona).

El Teatro Real de Madrid acull aquest dimarts un sorteig extraordinari de la loteria de Nadal que passarà a la història per haver-se celebrat sense públic i amb unes mesures especials pel protocol anti-Covid. Els bombos de les boles estan més separats del que és habitual per a poder garantir la seguretat de la plantilla, i s'ha col·locat una mampara entre els professionals que participen en el sorteig. Els xiquets i xiquetes de Sant Ildefons, a més, han incorporat la mascareta a la tradicional indumentària, i només se la poden llevar per a cantar el número. I tota persona que puja a l'escenari ha passat abans un test d'antígens i ha de mantindre la distància de seguretat de dos metres amb la resta de les persones que hi ha a la sala.

Enguany es reparteixen 2.408 milions d'euros en premis, 28 milions més que en el sorteig de 2019, i les persones afortunades amb la grossa rebran 400.000 euros per cada dècim premiat.

També et pot interessar

stats