Cinqué rescat de l’Open Arms en menys de tres dies

L’associació ha embarcat a un centenar de persones que viatjaven en un vaixell de fusta.

Cinqué rescat de l’Open Arms en menys de tres dies
Cinqué rescat de l’Open Arms en menys de tres dies

El vaixell Open Arms ha rescatat en menys de 72 hores vora 400 persones a aigües internacionals després d’haver reparat provisionalment el motor. El cinqué rescat s’ha produït la nit d’aquest dijous, quan l’associació ha localitzat un vaixell de fusta en què viatjaven al voltant d’un centenar de persones. 

Aquestes se sumen a les 282 que ja habiten la coberta de l’embarcació de l’ONG. Des de la fundació alerten que hi ha casos mèdics que possiblement requereixen l’evacuació. A més, adverteixen que no hi ha cap vaixell humanitari prop de la zona on es troben. 

El motor de l’embarcació humanitària espanyola necessita urgentment ajuda per a continuar fent rescats i, per això, han fet una crida en el seu perfil oficial de Twitter. Assenyalen que el vaixell té 47 anys i 59.000 milles navegades. En aquest temps ha pogut salvar 6.000 vides. Els membres de la tripulació expliquen que el “motor s’esgota” i que necessiten un “altre vaixell” per a continuar rescatant persones que es llancen a la mar per a fugir de la realitat dels seus països. 

També et pot interessar

stats