El primer quint de la loteria de Nadal, 62391, envia 10,8 milions a Benidorm i la Vila Joiosa

Les 180 sèries del bitllet s'han venut íntegrament en administracions d'aquestes dues poblacions de la Marina Baixa

Celebració en l'administració de loteria de Benidorm que ha venut el primer dels cinquens premis
Celebració en l'administració de loteria de Benidorm que ha venut el primer dels cinquens premis / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
22 de desembre 2022 - 10:56 Actualitzat: 22 de desembre 2022 - 12:50

S'ha fet esperar, però finalment ha eixit. El primer premi gran del sorteig extraordinari la loteria de Nadal de 2022, un dels huit cinquens, ha caigut de ple a la Comunitat Valenciana. Passava més d'una hora de sorteig quan els xiquets de Sant Ildefons han cantat el 62391 en el sisé fil d'aram de la tercera taula, que s'ha venut íntegrament en administracions de Benidorm i la Vila Joiosa. Dotat amb 60.000 euros per sèrie —6.000 al dècim—, el primer cinqué de la loteria d'enguany envia aquestes dues poblacions de la Marina Baixa 10,8 milions d'euros. 

Segons ha informat Loteries i Apostes de l'Estat, cent sèries del 62391 s'han distribuït en l'administració número 2 de la Vila Joiosa, el que suposa sis milions d'euros per a aquesta població. El propietari del local, en declaracions a À Punt, ha explicat emocionat que el número s'ha repartit entre una penya de moros i cristians. Els 4,8 milions restants amb què està premiat el primer dels cinquens es correspon amb les 80 sèries comercialitzades en l'administració número 3 de Benidorm.

El sorteig extraordinari de la loteria de Nadal 2022 ha arrancat aquest dijous a les 9:13 hores en el Teatro Real de Madrid. Enguany, l'emissió consta de 180 sèries, huit més que en anys anteriors, de 100.000 números cadascuna. Arriba als 3.600 milions d'euros, dels quals un 70% es destinen a premis. Així es repartiran 2.520 milions d'euros entre els números afortunats. Dels premis, destaquen la coneguda com la grossa de Nadal, dotada amb quatre milions d'euros a la sèrie (400.000 euros al dècim premiat); el segon premi, d'1,25 milions a la sèrie (125.000 euros al dècim); o el tercer, de 500.000 euros a la sèrie (50.000 al dècim). També es rifen dos quarts premis de 200.000 euros a la sèrie (20.000 al dècim) i huit cinquens de 60.000 euros a la sèrie (6.000 euros al dècim).

Eufòria en una penya de Moros i Cristians que ha repartit sis milions

L'alegria desbordant i l'eufòria és el denominador comú entre els membres de la penya Apart de la companyia Mercaders de les festes dels Moros i Cristians de la Vila Joiosa, que han distribuït vora sis milions d'euros de la mà del 62391. La capitana de la penya, Ángeles Delgado Barrull, ha relatat a Efe que els dècims han sigut molt repartits, perquè cadascun dels més de quaranta membres de la penya ha col·locat entre dues i tres sèries de mitjana a familiars i coneguts, tant de la Vila Joiosa com d'altres poblacions pròximes, entre elles Benidorm. També a localitats més llunyanes de familiars, per exemple en el seu cas han acabat en mans d'uns propparents d'Antequera (Màlaga).

"Ens venen superbé els 6.000 euros nets", ha repetit sense parar la jove, qui dedicarà els diners que li han tocat a sufragar-se les despeses que li queden "de la capitania" i també a comprar regals a un nebot que naixerà pròximament. Aquesta penya de la Vila Joiosa comprava cada any el mateix número, el 62391, sense que "mai haguera tocat res fins hui", per la qual cosa la xica no ha pogut ocultar l'alegria pel fet que el premi haja coincidit amb l'edició en què ella exerceix de capitana.

Altres tres cinquens esguiten Manises amb més de 120.000 euros

La sort ha tornat a posar-se de part de la Comunitat Valenciana en el tercer quint, 88509, que ha passat de raspalló per Manises i Alfara del Patriarca. El número, cantat a les 11:10 hores des del desé fil d'aram de la quarta taula, ha enviat un pessiguet de 66.000 euros a aquestes poblacions de l'Horta Nord, on s'han venut una sèrie i un dècim, respectivament.

L'administració número 3 de Manises, al carrer Mestre Guillem, ha tornat a repartir fortuna en els cinquens gràcies a una sèrie del número 38454, quart cinqué de la loteria de Nadal. Així, suma altres 60.000 euros al muntant.

El 36142, seté cinqué, ha eixit del bombo cap a les dotze i mitja i també esguita amb 60.000 euros Gandia (Safor), on l'administració número 1, al carrer Major, 16, n'ha venut una sèrie. L'administració 3 de Manises ha venut un dècim per maquineta d'aquest bitllet.

Els altres cinquens passen de llarg

El primer cinqué premi ha eixit a les 10:24 hores, més d'una hora després del començament del sorteig, en el sisé fil d'aram de la tercera taula. A penes deu minuts després, a les 10:35 hores, eixia el segon dels cinquens en el nové fil d'aram: 43696. En aquesta ocasió la sort no ha somrigut el territori valencià, ja que s'ha venut íntegrament a la localitat biscaïna de Galdakao. Cap allà viatgen, per tant, 10,8 milions d'euros. 

Més tard, el número 24492 ha sigut guardonat amb altre dels cinquens. Ha eixit a les 12:11 hores i s'ha venut a Valladolid, Badajoz i en les localitats murcianes de Lorca i Fortuna. El sisé dels cinquens, el 79138, també ha recalat íntegrament a Madrid.

El sorteig, en À Punt

À Punt ha habilitat un espai de comprovació de cada número allotjat en el web. En aquesta pàgina es podrà consultar, a més del número premiat, el punt de venda. També es podrà accedir als premis menuts, la llista completa dels números i les quantitats premiades per a cadascun d'ells.

També et pot interessar

stats