Més de cinquanta nacionalitats en una mateixa escola: així és la vida al CEIP Los Dolses d’Oriola

Només un terç de l’alumnat parla espanyol amb fluïdesa, així que el professorat ha de recórrer a l’enginy per a impartir les matèries

En aquesta escola d'Oriola conviuen 58 nacionalitats / À Punt NTC

El CEIP Los Dolses d'Oriola (Baix Segura) és un centre escolar en què s'ajunten 58 nacionalitats diferents. Una torre de Babel que té com a pilars fonamentals l'aprenentatge de la llengua i la integració, objectius que aconsegueixen mitjançant el joc i les tècniques didàctiques creatives.

Des que va començar el curs han arribat 150 nous estudiants, 66 d'ells d'Ucraïna, arran de la guerra. Són xiquets i xiquetes que aprenen amb jocs les paraules bàsiques. 

El director del centre, Isaac Bonafé, explica a À Punt Notícies que un terç de l’alumnat no parla res d’espanyol; un altre terç, només paraules bàsiques; i el terç restant, el parla amb fluïdesa. Amb aquesta singularitat, el professorat ha de recórrer a la imaginació perquè “no pots dependre d’un llibre, sinó que has d’apropar el contingut més fàcilment”, assenyala.

Tertúlies, jocs i creació de guions de teatre són algunes de les tècniques que han incorporat a la docència. I per a resoldre els conflictes o quan alguna criatura plora, busquen algun company o companya que parle la seua llengua.

També et pot interessar

stats