Cinquanta immigrants accedeixen a Melilla en un salt massiu de 200 persones

Sis guàrdies civils han resultat ferits i dos dels subsaharians han sigut evacuats en ambulància.

Un grup d'immigrants subsaharians, en el Centre d'Estada Temporal de Inmigrants de Melilla
Un grup d'immigrants subsaharians, en el Centre d'Estada Temporal de Inmigrants de Melilla / Francisco García Guerrero (Efe)

Mig centenar d'immigrants han aconseguit accedir a la ciutat autònoma de Melilla després d'un salt massiu a la tanca fronterera protagonitzat aquest matí per al voltant de 200 persones d'origen subsaharià. Dos de migrants han sigut evacuats en ambulància, mentre que sis guàrdies civils han resultat ferits.

Segons la delegació de govern, l'intent d'entrada irregular l'ha protagonitzat "un grup organitzat" que han utilitzat garfis, a més de pedres i altres objectes com a arma llancívola contra els agents.

Els immigrants van ser detectats en l'aproximació al perímetre fronterer. La Guàrdia Civil va activar el dispositiu, que ha aconseguit detindre 25 persones que han sigut retornades al Marroc. També s'ha produït un ràpid desplegament d'agents en el costat marroquí, que ha interceptat uns 70 immigrants.

No obstant això, malgrat aquest desplegament policial, els immigrants s'han dispersat en un radi d'acció superior al quilòmetre i mig, la qual cosa ha permés que uns 50 dels 200 que han intentat saltar la tanca hagen aconseguit el seu propòsit d'accedir de manera irregular a Melilla i s'hagen dirigit corrent al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants.

També et pot interessar