Cinctorres ofereix un menú del dinosaure

L’àpat s’inspira en els diferents resultats científics aconseguits a les excavacions paleontològiques del jaciment d’Anna.

El menú dels dinosaures es podrà degustar al restaurant.
El menú dels dinosaures es podrà degustar al restaurant. / El Faixero

El Centre de Turisme de Castelló ha presentat el projecte gastronòmic Dinomania Gourmet Dinosaur Menu. Es tracta d’un menú dissenyat a partir d’excavacions dutes a terme al jaciment paleontològic d’Anna, a Cinctorres, a la comarca dels Ports. 

Els paleontòlegs Andrés Santos i Begoña Poza han assessorat els cuiners a l’hora de triar la combinació dels ingredients. Així, per exemple els dos primers entrants d’aquest menú del dinosaure tenen noms tan suggeridors com Platges del Cretaci i Boscos de coníferes. 

L’explicació, segons els paleontòlegs, és que els dinosaures del Cretaci inferior de la comarca dels Ports passejaven per platges arenoses de clima tropical. També perquè els estudis micropaleontològics han permés saber que la vegetació que hi havia en aquell moment estava dominada per boscos de coníferes i fongs. 

El menú també incorpora dos primers plats anomenats La mar de les Artoles i Ous de dinosaure, uns altres dos segons que duen els noms d’El sauròpode de Sant Antoni de la Vespa i l’Estuari de la Formació Morella. Finalment el menú, incorpora unes postres elaborades amb gelatina de gintònic i ossos de xocolate. El menú s’oferirà al restaurant El Faixero de Cinctorres. L’objectiu és oferir als visitants del jaciment d’Anna i del museu de dinosaures la possibilitat de tastar un menú relacionat amb els dinosaures de la comarca dels Ports. 

També et pot interessar

stats