Cinc 'streamers' valencians que arrasen en Twitch

La popularitat de la plataforma es dispara amb usuaris com TheGrefg, que ha polvoritzat el rècord d’espectadors en superar els 2,4 milions.

Cinc 'streamers' valencians que arrasen en Twitch
Cinc 'streamers' valencians que arrasen en Twitch

Si encara no havies escoltat parlar de Twitch, és probable que des del passat dilluns aquesta paraula et semble més familiar. El responsable n'és l'usuari espanyol @TheGrefg, que va fer història en trencar la barrera dels 2,4 milions d’espectadors en una retransmissió individual. Va ocórrer a les 22:00 hores, just abans de presentar la seua aparença (el seu skin) per al videojoc Fortnite. La xifra polvoritza l’anterior rècord de 667.000 espectadors assolit per Ninja, un altre jugador de Fortnite, i és més del doble del rècord d’un milió aconseguit per El Rubius en Youtube l'any 2018.

Per a posar estes dades en perspectiva, l’audiència de TheGrefg en aquesta plataforma nascuda en 2007 és comparable als pics d’audiències televisives de les cadenes generalistes a Espanya. El canvi de paradigma que catapulta les visualitzacions en línia també va quedar reflectit en una altra dada històrica durant la nit de Cap d’Any: amb 552.345 espectadors, la retransmissió en Twitch de les campanades d'Ibai Llanos, el seté streamer més vist el 2020, va duplicar la d’un canal generalista.

La plataforma de difusió de contingut en directe propietat d’Amazon ha trobat en la pandèmia i el confinament les condicions idònies per a un creixement exponencial i, de fet, ha sigut un dels sectors més pròspers el 2020. Els valencians i valencianes no es queden fora d'aquesta nova tendència digital i cada vegada són més els que hi despunten.

Perxitaa1,43 milions de seguidors

PerxitaaFoto del perfil d'Instagram de @perxitaa

“Qué pasa, trolls”, és la salutació d’aquest streamer de Catarroja de 29 anys. Jaume Cremades, el nom que s’amaga darrere del nom d’usuari Perxitaa, va començar a fer streams el 2012, en Youtube. “Quan vaig començar no es guanyaven diners amb això”, va reconéixer en una entrevista en À Punt Directe. Ara, amb quasi milió i mig de seguidors en Twitch, pot dir que viu de les seues retransmissions. Perxitaa atribueix el seu èxit a una fórmula senzilla: “Molta gent jove se sent representada quan veuen un xaval jove jugant a jocs a què ells també juguen”.

El videojoc en què s’ha especialitzat el del l'Horta Sud és Minecraft, tot i que també ha retransmés continguts d’altres com Rust, GTA o Fortnite. Un altre dels continguts destacats del gamer i vlogger valencià és la serie anomenada Cómo trollear a tu vecino, consistent a posar paranys per a molestar altres jugadors.

bysTaXx1,4 milions de seguidors

bysTaXx


Foto del perfil d'Instagram de @bystaxx

El castellonenc Frank Garnes, bysTaXx per als seus seguidors en les plataformes digitals, és un dels gamers més populars pels seus directes relacionats amb videojocs com Call Of Duty, Minecraft, Battlefield, Black Ops o FIFA. Va començar en el món dels gameplays en YouTube el 2011, on ja acumula quasi 6 milions de subscriptors, mentre que en Twitch el seu públic s’apropa al milió i mig. Garnes també es popular en xarxes per compartir reptes virals o històries més personals, com ara la seua afició al València CF.

Mery Soldier237.000 seguidors

Mery Soldier


Foto del perfil d'Instagram de @mery_soldier

Aquesta valenciana amant dels cosplays es troba entre les streamers més populars d’Espanya gràcies a les seues retransmissions en directe de Call of Duty, League of Legends, APEX, Valorant o Minecraft. El seu canal de Twitch, que va nàixer a l'agost de 2019, ja supera els 230.000 seguidors.

Ethieen140.000 seguidors

Ethieen


Foto del perfil d'Instagram de @Ethieen

Amanda Oto, Etieen en xarxes socials i Twitch, està en les pantalles des de 2017, la qual cosa la converteix en una de les veteranes del sector en l'àmbit nacional i, a més, té un perfil d’influenciadora divers i multiplataforma. En les seues retransmissions en Twitch, que són seguides per més de 140.000 usuaris, aquesta streamer de 28 anys juga en directe i comenta els seus trucs per a videojocs com The Sims 4, Overwatch i League of Legends o LoL.

Nanisimo13.000 seguidors

Nanisimo


Captura de pantalla de la retransmissió de @Nanisimo

Emilio Doménech és la nota discordant en aquesta llista, ja que tot i moure’s com un peix en l’aigua entre Twitch, Youtube i Twitter, és el periodisme i no els videojocs el que l’ha catapultat en les plataformes de streaming. Aquest orgullós mil·lennista natural d’Alcoi s’ha convertit en tot un fenomen durant la campanya i les eleccions presidencials dels Estats Units, des d’on ha demostrat que es pot fer un bon reporterisme internacional a la calor de la llar, sense passar hores de fred enmig d’un carrer a Washington. Tanta va ser la popularitat que l’alcoià va assolir gràcies als comicis que durant els primers deu dies de novembre el seu perfil de Twitter va augmentar en més de 66.000 seguidors.

Les seues retransmissions en el seu canal de Twitch i també des del de Newtral, duren hores i són altra mostra d’un canvi de paradigma en la manera de fer periodisme: amb rigor i precisió, però amb un llenguatge natural, adaptat a les noves generacions i mostrant obertament el mètode d’obtenció d’informació a través de la xarxa.

També et pot interessar