Cinc projectes queden finalistes per a dissenyar el parc de Desembocadura de València

Totes les propostes han donat especial importància a l'aigua, "com a part protagonista" del futur 

Imatge dels terrenys del futur parc de Desembocadura de València.
Imatge dels terrenys del futur parc de Desembocadura de València / Rober Solsona (Europa Press)

Cinc projectes han sigut triats com a finalistes per a escometre el disseny del parc de Desembocadura de València i fer realitat aquest projecte que busca "la connexió verda del llit del Túria amb tots els poblats marítims" de la ciutat, especialment amb el barri de Natzaret.

Els autors d'aquestes iniciatives han plantejat propostes per a convertir en zona verda i d'esplais els 245.000 metres quadrats contemplats en aquesta actuació i han donat tots especial importància a l'aigua, "com a part protagonista" del futur, tant per la seua presència i vinculació històrica al final del Túria com des del punt de vista de l'ús i gaudi.

Així ho han indicat aquest dimarts l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i la vicealcaldessa i edil de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, en la roda de premsa que han oferit per a anunciar que el jurat del concurs d'idees convocat per al disseny del parc de Desembocadura ha triat com a finalistes cinc dels dèsset projectes presentats.

Els triats són 'Ombra, riu i conviu', 'Sendes d'aigua', 'Riu-Diversitat', (Con)fluir, i Ver-Marí'. A aquests se sumen amb dos accèssits altres dues propostes, 'Curso' i 'Tuiascape', que no opten a la final, però que compten amb el reconeixement del jurat per les aportacions fetes.

Com va succeir en el concurs d'idees convocat per a la reforma definitiva de la plaça de l'Ajuntament de València, les cinc iniciatives triades com a finalistes per al desenvolupament del parc de Desembocadura s'exposaran amb la finalitat que la ciutadania que ho desitge puga fer aportacions i suggeriments que s'inclouran en els projectes abans de passar a l'última fase.

Aquestes propostes podran consultar-se entre el 24 de desembre i el 8 de gener a l'Àgora de la plaça de l'Ajuntament, a la biblioteca de Natzaret i a l'edifici del Rellotge del Port, així com en el web del consistori. La data que s'ha establit com a "termini màxim" perquè el jurat done a conéixer al guanyador és el 13 de març.

L'alcalde ha considerat que el desenvolupament del parc de Desembocadura és, al costat de l'execució del canal d'accés ferroviari, un dels "elements més importants" que quedava per desenvolupar a la ciutat. Ha considerat que amb aquest parc "es tanca un deute iniciat fa més de trenta anys i vinculat amb el PAI del Grau, amb el de Moreres i amb el Cabanyal" i ha ressaltat també que se salda el "deute del Port" amb Natzaret.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la vicealcaldessa, que ha assegurat que "un dels grans projectes pendents a la ciutat és acabar el llit del Túria, un riu usat i volgut pels valencians i valencianes, i també referència nacional i internacional". 

També et pot interessar

stats