Cinc persones amb patologies prèvies moren aquest divendres a l'Estat per coronavirus

La xifra total de morts és de 8 mentre que hi ha 380 casos confirmats.

Cinc persones amb patologies prèvies moren aquest divendres a l'Estat per coronavirus
Cinc persones amb patologies prèvies moren aquest divendres a l'Estat per coronavirus

Una dona de 87 anys ha mort aquest divendres a Badalona en el que és la primera víctima del coronavirus Catalunya. Es tracta de la cinquena mort confirmada aquest divendres a tot l'Estat. La dona tenia patologies prèvies.

Un home de 83 anysdiagnosticat amb coronavirus i patologiaprèvia ha mort aquesta vesprada a l'Hospital Severo Ochoa de Leganés, amb el que es converteix en la quarta víctima mortal a lacomunitat autónoma. Aquesta mateixa vesprada ha mort un altre home de 91 anys també a la Comunitat de Madrid i també amb patologies prèvies.

A banda, també aquest divendres s’han confirmat dues noves víctimes mortals amb coronavirus: un home de 87 i patologies prèvies a Saragossa i un home de 76 anys amb patologies prèvies en un centre de majors de Valdemoro (Madrid). Per tant, ja són set les persones mortes a Espanya amb presència del virus.

La Comunitat de Madrid ha decidit tancar, de manera temporal, les residència de gent major per a evitar nous contagis per coronavirus. Aquesta mesura afecta 213 centres de la Comunitat de Madrid, 10 dels quals son privats, i s'estableix per un termini d'un mes, "sense perjuí de possibles pròrrogues". També tancaran els serveis de convivència familiar i social de titularitat privada.

Així mateix, el Ministeri de Sanitat ha confirmat 345 positius per coronavirus a Espanya, 82 més que aquest dijous. A més, hi ha sis pacients que ja han rebut l’alta: un a Vila-real, dos a La Gomera, un a Tenerife, un a Mallorca i un a Sevilla.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que aquest increment és major de l'habitual, però que la major part es concentra a la Comunitat de Madrid, amb 137 contagis.

De fet, en el centre de majors de Valdemoro on ha mort l’home 15 persones han donat positiu per coronavirus. Per això, el centre ha decretat la suspensió immediata de l'activitat després de conéixer les conseqüències del contagi.

A banda de l'augment de Madrid, Simón ha destacat també els increments a la Comunitat Valenciana, amb 30 casos, i la Rioja (29). "L'increment de casos a la Comunitat Valenciana està associat a un únic grup de casos relacionats amb una importació", ha assenyalat. D'altra banda, els 29 casos de La Rioja estan associats a un grup ben identificat "que no hauria de suposar un risc".

La Regió de Múrcia i les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla són les úniques zones que encara no n’han confirmat cap positiu.

Simón: "Continuem en fase de contenció"

Hi ha 9 persones en l'UCI i 12 casos en investigació sense vincle que fins ara s'haja pogut identificar. El 92% són casos importats o coneguts i no hi ha transmissió comunitària generalitzada. Per tant, segons Simón "resulta difícil pensar que hem superat la fase de contenció". "No es compleix cap criteri per a canviar d'escenari".

De totes maneres, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha indicat que cal ser acurats per a "controlar els casos importats, protegir els grups de risc i controlar les entrades massives d'altres zones de risc", com les línies a seguir per a mantindre la fase de contenció.

Mesures en el transport

Per la seua banda, el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha afirmat que s'han impartit instruccions per a la prevenció del coronavirus en l'àmbit del transport, en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i amb els protocols generals que aquest departament ha establit.

També et pot interessar

stats