Cinc nous contagiats de coronavirus a la Comunitat Valenciana eleven a 40 el nombre de casos actius

Segons Ana Barceló, només tres estan greus i a la majoria se’ls està fent el seguiment des de casa.

Dels 40 casos actius només tres es troben en una situació més greu

El president Ximo Puig juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha visitat l’Hospital Clínic de València per a reafirmar personalment la seua confiança i agraïment a totes les persones que treballen en el sistema públic de salut valencià.

Durant la visita el cap del Consell ha anunciat que Presidència de la Generalitat farà públic demà un decret per a situar en el marc legal la taula per a la coordinació interdepartamental contra el coronavirus, ja que, fins ara, les reunions s’havien dut a terme sense una estructura jurídica. En aquesta taula participaran directament les conselleries més afectades i que tinguen més a dir per tal d’arribar al conjunt de la població.

Actualització de dades

La consellera de Sanitat, per la seua banda, ha informa que, en aquest moment, hi ha 5 casos positius més a la Comunitat Valenciana. A la província de València, el cas d’una dona que havia viatjat a Itàlia. En la d’Alacant, quatre casos més, tres dones i un home. Dos són contactes d’un altre cas confirmat anteriorment, i la tercera sí que va viatjar a Itàlia. L’home és també un cas importat.

Aquests cinc casos nous fan ascendir a 40 la xifra global de casos actius, dels quals només tres es troben en una situació més greu. Quant a la resta de casos la majoria tenen simptomatologia lleu i se’ls està fent el seguiment des de casa.

Barceló ha afegit que, fins ara, s’han descartat com a negatives 1.215 proves i que continuen estant controlats tots els casos positius que s’han generat per contacte.

Per últim, la consellera ha recordat que s’han d’aplicar les instruccions i mesures d’higiene personal que la Conselleria ha comunicat a la ciutadania, i que cal informar-se sempre a través dels mitjans oficials, com per exemple el web de la Conselleria de Sanitat.

També et pot interessar

stats