Cinc morts per ofegament en espais aquàtics valencians fins a maig

La xifra total d'ofegaments en el conjunt d'Espanya ha estat de 85, set menys que en el mateix període de 2018.

Cinc morts per ofegament en espais aquàtics valencians fins a maig
Cinc morts per ofegament en espais aquàtics valencians fins a maig

Cinc persones han mort per ofegament en espais aquàtics des de principi d'any a la Comunitat Valenciana, segons les dades recopilades en l'Informe Nacional d'Ofegaments que elabora la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.

La xifra total d'ofegaments en el conjunt d'Espanya ha sigut de 85. L'informe també revela que maig ha sigut el mes amb més morts, amb 24 persones. Això sí, les dades d'aquest mes se situen per davall de la mitjana de l'últim quinquenni (30,2).

Aquestes dades del mes de maig, trenquen la tendència a la baixa que s'havia mantingut en tres dels quatre mesos anteriors, on només durant el mes de febrer hi havia hagut més morts que en el mateix mes de l'any anterior.

Encara així, la xifra final de maig en el conjunt de l'any és inferior a la de 2018, ja que l'últim dia del mes de maig de 2018 hi havia comptabilitzades 92 persones mortes, set més que les d'enguany.

En 2019, el perfil de la persona ofegada al maig ha sigut el d'un home (79%) i de nacionalitat espanyola (81%). De la mateixa manera, el 50% es va ofegar a la platja, el 75% tenia 45 anys o més i, el 54,2% dels accidents van ocórrer entre les 12 i les 14 o entre les 16 i les 18 hores.

També et pot interessar

stats