Cinc mesos sense cap rastre de Marta Calvo

La Guàrdia Civil ha représ la recerca del cadàver a l'abocador de Dosaigües després que s'haguera suspés fa tres setmanes.

Imatge de portada: Efectius de la Guàrdia Civil, a l'abocador de Dosaigües

El passat 7 de novembre se li va perdre la pista a Marta Calvo, una jove d'Estivella (el Camp de Morvedre), després de citar-se en una vivenda de Manuel (la Ribera Alta) amb Jorge Ignacio Palma, autor confés de l'esquarterament de la xica.

Cinc mesos després de la desaparició, i sense novetats significatives des de l'entrega i la detenció de Palma, encara no es té cap pista del parador de Marta. Des d'aleshores la investigació policial s'ha centrat en l'abocador de Dosaigües (Foia de Bunyol), lloc on haurien acabat les restes de Marta segons el testimoni del detingut, i les rodalies del municipi de Manuel, on va tindre lloc la cita.

Ara, la Guàrdia Civil ha représ la recerca del cadàver a l'abocador després que s'haguera suspés fa tres setmanes. Ja s'hi han retirat 900 tones de fem sense èxit.

El detingut manté que va esquarterar Calvo després de la presumpta mort accidental d'aquesta i que va repartir les restes en contenidors de fem. Els investigadors sempre han desconfiat d'aquesta versió i sospiten d'una maniobra de distracció per a retardar al màxim la troballa del cadàver i reduir la transcendència penal del cas a la d'un homicidi imprudent. Ara mateix Palma es troba en presó provisional, comunicada i sense fiança en una causa oberta per un delicte d'homicidi.

Palma, implicat en almenys un crim més

D’altra banda, la Policia Nacional també implica Palma en almenys una altra mort a València. De fet, el jutjat d’instrucció número 20 de València el va citar a declarar per a interrogar-lo sobre la mort d’una altra dona que va ocórrer el passat mes de juny al barri de Russafa. Però la declaració, que havia de tindre lloc el 20 de març, es va suspendre per la situació actual de l'estat d'alarma decretat pel coronavirus.

Marta és una de les vora 500 persones que hi ha desaparegudes a la Comunitat Valenciana, segons un informe del Ministeri de l'Interior.

També et pot interessar

stats