Dos de cada cinc joves valencians i valencianes estan a l'atur

Vora 42.000 menors de 25 anys no tenen faena a la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Dos de cada cinc joves valencians i valencianes estan a l'atur

El 37,75% de les persones menors de 25 anys a la Comunitat Valenciana està a l'atur, segons les dades de la darrera enquesta de població activa (EPA) publicada per l'Institut Nacional d'Estadística. Aquesta xifra, que es correspon a l'últim trimestre de 2020, suposa un augment interanual de l'11,6% i es tradueix en un total de 41.893 joves desocupats al nostre territori.

L'atur juvenil a la Comunitat Valenciana duplica la mitjana de la Unió Europea (17,8%), però se situa tres punts per davall de la mitjana estatal (40,7%), d'acord amb les últimes dades publicades per l'Eurostat.

Malgrat això, l'increment de persones menors de 25 anys sense faena respecte de l'any anterior ha sigut més acusat al territori valencià que al conjunt de l'estat espanyol. Espanya ha experimentat un augment del 10,4% i la Comunitat Valenciana un de l'11,6% respecte al 2019, una diferència que en el cas valencià quadruplica el creixement del 3% de la desocupació observat en la mitjana dels països de la Unió Europea.

Davant aquestes xifres, el Consell Valencià de la Joventut demana que es blinde la inversió en polítiques actives d'ocupació tant en els pressupostos autonòmics com en els estatals i considera que cal "repensar" el model productiu de la Comunitat Valenciana, la qual cosa podria implicar una reindustrialització sostenible, entre altres possibilitats. L'entitat que representa l'associacionisme juvenil al territori valencià aposta per una "visió més àmplia" d'aquesta problemàtica, que també ha d'incloure les conseqüències de l'atur en les persones joves: una baixa taxa d'emancipació i elevada precarietat laboral.

Moncloa considera l'atur juvenil “inacceptablement alt”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va fer referència a aquesta problemàtica en la seua intervenció al Fòrum Econòmic Mundial de Davos. El cap de l'executiu espanyol va afirmar que l'atur juvenil és “inacceptablement alt” i que és una qüestió central en l'agenda de l'executiu.

En aquesta línia, Sánchez va posar l'accent en el fet que el govern invertirà més de 750 milions d'euros per a modernitzar les polítiques actives d'ocupació amb l’objectiu de millorar l'ocupabilitat de la població jove. El president estatal també va assegurar que es revisarien els incentius per a la contractació de joves.

També et pot interessar

stats