Cinc intoxicats pel consum de bolets verinosos a Benicàssim

Els afectats havien ingerit un fong molt tòxic que van confondre amb un bolet comestible.

Els adults han eixit del perill, mentre que els menors continuen a la unitat de cures intensives
Els adults han eixit del perill, mentre que els menors continuen a la unitat de cures intensives / Europa Press

Tres adults i dos menors es troben ingressats a l'Hospital General de Castelló després d'haver ingerit bolets verinosos al Desert de les Palmes de Benicàssim, a la Plana Alta. Els adults han eixit del perill i es troben en planta al centre hospitalari, mentre que els menors continuen ingressats a la unitat de cures intensives pediàtriques del centre. El diagnòstic és d'intoxicació lleu, segons ha explicat el centre hospitalari.

Poc després d'ingerir els bolets, van acudir a urgències amb forts marejos i vòmits. Tots ells havien menjat Lepiota brunneoincarnata, un fong molt tòxic que ha proliferat a les comarques de Castelló , la ingesta del qual pot ser mortal. Els afectats el van confondre amb bolets comestibles, en van collir i en van consumir. Les anàlisis toxicològiques de la família s’han enviat a Barcelona per a estudiar en profunditat els resultats.

L'Associació Micològica de Castelló havia llançat un avís sobre la perillositat d’aquest bolets i, fins i tot, es col·locaren cartells informatius que alertaven del perill quan se’n van trobar fa un parell de setmanes al pinar del Grau de Castelló. Aquest tipus de bolet s'assembla bastant al xampinyó comú.

També et pot interessar

stats