Els cinc detinguts per violar en grup una dona a Benidorm, a l'espera de la decisió judicial

Han declarat tota la vesprada acusats de dos presumptes delictes d'agressió sexual i abús sexual a dos veïnes noruegues de l'Alfàs del Pi.

Imatge de portada: els detinguts arriben al jutjat de Benidorm

Els cinc turistes francesos que va detindre la Guàrdia Civil en la matinada de dimecres com a presumptes autors d’una violació grupal a una dona noruega de 20 anys a Benidorm (Marina Baixa) han acabat de declarar al jutjat de guàrdia i ara estan a l'espera de la decisió judicial. Els interrogatoris han finalitzat passades les nou, després que hagen declarat durant tota la vesprada. 

Els acusen de dos presumptes delictes d'agressió sexual i abús sexual a dos joves noruegues residents a l'Alfàs del Pi. Aquest dijous al matí els han traslladat al jutjat de guàrdia de Benidorm des de la caserna de la Guàrdia Civil d'Altea i han représ la declaració a les 17:30 hores, assistits per tres advocats. Les dues víctimes ja han declarat pel matí, però no ha transcendit el que han relatat a la magistrada. 

Els joves es trobaven de vacances a Benidorm i havien conegut les víctimes, dos joves noruegues veïnes de l’Alfàs del Pi, a través de les xarxes socials.

Dimecres de vesprada, uns quinze agents van escorcollar, durant 40 minuts, l’apartament on presumptament es va cometre la violació. La investigació continua oberta a hores d’ara per a determinar amb exactitud el grau de participació de cadascun dels acusats.

La víctima i una altra jove de la mateixa edat, també noruega, van acudir al centre de salut de l’Alfàs del Pi el dimecres de matinada. Allí es va trametre l’avís a la Guàrdia Civil d’un cas de violació, fet que va activar l’operatiu que acabà amb la detenció dels cinc joves. La identificació dels suposats agressors va ser possible gràcies al fet que les dues dones aportaren en la denúncia dades i fotografies dels perfils de les seues xarxes socials. Afegiren, a més que els havien comentat que tornarien al seu país dimecres, fet que va precipitar els arrests. 

Segons el relat de la víctima, ella i l’amiga conegueren els cinc joves francesos a través de les xarxes socials, i havien quedat a Benidorm. Posteriorment, es desplaçaren al domicili de vacances d’un d’ells. En un moment de la nit, una de les dues xiques va abandonar la vivenda. Va ser després quan es va produir la violació grupal denunciada. Els agents tracten ara d’aclarir si l’altra jove va poder eixir del domicili voluntàriament o no. 

La defensa assenyala que els joves neguen l’agressió i manifesten que quan la denunciant va voler abandonar el domicili la van ajudar a vestir-se i van demanar un taxi per a ella i l’amiga. 

L'amiga de l'agredida també denuncia que ha patit abusos sexuals

L'amiga de la jove també ha denunciat que ha patit abusos sexuals. Afirma que va ser objecte de tocaments, sense el seu consentiment, d'alguns dels detinguts.

Aquesta jove va anar amb la amiga a l'apartament que ocupaven els cinc homes, francesos, i estava en una de les habitacions amb dos dels arrestats abans d'aconseguir fugir.

També et pot interessar

stats