Cinc anys de presó per a un zelador de l'Hospital d'Ontinyent que va abusar d'una pacient menor anestesiada

L'Audiència de València l'obliga a indemnitzar la víctima amb 6.200 euros pels danys morals patits i l'inhabilita per a treballar amb menors

Façana de l'Hospital General d'Ontinyent (arxiu)
Façana de l'Hospital General d'Ontinyent (arxiu) / À Punt NTC

La secció quarta de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a cinc anys de presó per un delicte d'abús sexual amb accés carnal un zelador de l'Hospital d'Ontinyent que va tocar les parts íntimes d'una pacient, menor d'edat, aprofitant que estava anestesiada després d'una operació. La sentència, que s'ha publicat aquest dimecres, detalla que la va sotmetre a tocaments i a altres actes de tipus sexual.

A més de la presó, l'Audiència imposa a aquest home el pagament d'una indemnització de 6.200 euros pels danys morals i els perjudicis personals que va patir la víctima a conseqüència dels fets. Així mateix, li prohibeix exercir com a sanitari durant el temps que dure la condemna i l'inhabilita, durant els cinc anys següents a l'eixida del centre penitenciari, per a qualsevol professió o ofici, retribuït o no, que comporte contacte amb menors.

Segons el relat de fets provats de la resolució, que no és ferma i es pot recórrer davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, els abusos van ocórrer el 17 de maig deL 2021 quan la víctima, que aleshores tenia 16 anys, es trobava en la fase de reanimació després d'haver-se sotmés a una intervenció quirúrgica.

Durant el procés, la infermera que l'atenia va alçar part del llençol del llit per a fer una comprovació i va descobrir que el processat, zelador sanitari, li havia introduït la mà en la braga quirúrgica. Immediatament, va posar els fets en coneixement del centre sanitari, que els va denunciar davant les autoritats.

La menor va patir perforació de l'himen a conseqüència dels tocaments, lesió de la qual va tardar quatre dies a curar.

També et pot interessar

stats