Cinc anys de presó per apunyalar un company de classe que blasfemà contra Mahoma

L'agressor és major d'edat i els fets es van produir en un institut de Torrevella.

Imatge de la classe d'un institut
Imatge de la classe d'un institut

Un alumne major d'edat d'un institut de Torrevella (Baix Segura) ha sigut condemnat a cinc anys de presó per apunyalar greument amb un ganivet de tallar pernil un altre estudiant perquè aquest havia blasfemat contra Mahoma.

Segons la sentència de la secció setena de l'Audiència Provincial d'Alacant, amb seu a Elx, el condemnat va admetre en el juí, a les preguntes de la Fiscalia, que tenia la intenció de matar el seu company per haver insultat el profeta Mahoma. El condemnat va rebre tractament sanitari durant quasi dos mesos fins a la seua recuperació.

En la declaració davant el tribunal, l'acusat també va expressar el seu penediment i va indicar que no ho tornaria a fer, motius pels quals se li ha rebaixat dos graus la petició de pena per un delicte d'assassinat, fins a fixar la condemna en els cinc anys de presó.

Deu minuts abans que acabara una classe d'anglés, a les 8:30 hores del 29 d'octubre de 2019, el condemnat es va alçar de la seua cadira i va agafar de la seua motxilla un ganivet de 27 centímetres de fulla i 13 de mànec per a assestar per sorpresa una primera punyalada al costat dret de l'altre jove, que no va tindre l'opció de defendre's.

Posteriorment, li va infligir una segona ganivetada a l'altura del cor i no li'n va assestar més perquè la fulla del ganivet es va doblegar, motiu pel qual va començar a colpejar-li amb el metall doblegat a la cara, encara que al cap de poc va ser reduït per altres companys, que van aconseguir separar-los.

La víctima va patir una ferida al pulmó dret i lesions superficials a la cara, per la qual cosa van necessitar prop de dos mesos de recuperació.

A més dels cinc anys de presó, la condemna estableix un allunyament de 300 metres de la víctima durant nou anys i una indemnització de 11.000 euros per les lesions provocades, el perjuí estètic i els danys morals en una sentència ferma, ja que les parts han manifestat la seua intenció de no presentar cap recurs.

També et pot interessar