Cinc alumnes de Godella guanyen el Technovation Girls

Aquestes xiquetes de primer i segon de l'ESO han creat una aplicació mòbil per a protegir l'Albufera.

Cinc alumnes de Godella guanyen el Technovation Girls

Cinc alumnes de Godella han triomfat a Europa en convertir-se en les guanyadores en la categoria junior del concurs Technovation Girls. El grup de treball d'aquestes alumnes ha desenvolupat una aplicació mòbil amb la intenció de protegir el parc natural de l'Albufera a través de jocs i reptes i amb apartats per a organitzar quedades per a netejar-lo.

Juntament amb la creació de l'aplicació, que han anomenat Blue Duck, les xiques de l'equip guanyador han desenvolupat tot un projecte: un pla de negoci i un speech, per a demostrar la utilitat de l'aplicació en el nostre entorn.

El certamen, que se celebra arreu del món, pretén el desenvolupament tecnològic entre les xiquetes de 10 a 18 anys. Enguany, han participat equips d'alumnes de 62 països, 242 dels quals eren espanyols. En concret, hi han participat 21 equips procedents de la Comunitat Valenciana.

Entre els objectius del Technovation Girls es troba acabar amb la bretxa tecnològica, però també amb la de l'emprenedoria. Una escletxa que també s'ha de tindre en compte, ja que el 2015, només el 9% de les start-ups estaven dirigides per dones.

De moment, aquestes joves de Godella tenen un repte per davant: seguir formant-se i treballar perquè Blue Duck siga real en un futur.

També et pot interessar