La Cimera Social pel Clima, l'alternativa a la COP25 per a mantindre el focus a Xile

L'organització vol abordar la crisi climàtica des de punts de vista alternatius i no escoltats en la Conferència que Nacions Unides ha organitzat a Ifema.

VÍDEO | La Cimera Social pel Clima, l\'alternativa a la COP25 per a mantindre el focus a Xile

Aquest dissabte han començat els actes programats per la Cimera Social pel Clima, una alternativa a la COP25, que té lloc a la Universitat Complutense de Madrid. Els participants, més de 800 organitzacions no governamentals, reivindiquen que no es perda de vista la situació que es viu a Xile i denuncien l'eurocentrisme de la cimera, que se celebra per tercera vegada consecutiva en aquest continent.

La contracimera s'organitza en paral·lel a la Cimera Mundial pel Clima que organitza les Nacions Unides i que compta amb participació institucional. Així, aquesta Cimera Social pel Clima pretén posar el focus en accions socials contra una crisi global i abordar la crisi climàtica des de punts de vista alternatius i no escoltats en la COP 25.  

El president de Xile, Sebastián Piñera, va renunciar a organitzar la Cimera al país andí, i el govern espanyol va decidir acollir l'esdeveniment. Tanmateix, els organitzadors de la cimera alternativa afirmen en un manifest que "s'han ignorat els moviments socials xilens i de la resta d'Amèrica Llatina i el seu treball previ de mesos".

La Cimera Social pel Clima té com a lema "Més enllà de la COP25: els pobles pel clima", i es proposa articular protestes i crítiques contra aquestes polítiques. En el manifest, els organitzadors expliquen que ho fan "des de la solidaritat i suport enfront de la decisió de continuar la celebració de la Cimera dels Pobles i la Cimera Social per l'Acció Climàtica a Xile, i des de la determinació d'intentar generar un espai on la seua veu també puga ser escoltada".

Entre els 800 col·lectius que hi participen es troben Ecologistes en Acció, Joventut pel Clima-Fridays for Future, Amics de la Terra o Minga Indígena. 

La Coordinadora Valenciana d'ONG s'ha adherit a aquesta mobilizació global i des d'aquest dissabte fins el dia 13 reivindicarà més acció i sobretot un canvi en el consum que frene el calfament global i les migracions que ja es produeixen per aquest motiu. 

També et pot interessar

stats