CIEs No protesta contra l'expulsió d'un veneçolà amb VIH internat a Sapadors

El Ministeri de l'Interior li va notificar que el traslladaran a Madrid per a "materialitzar l'expulsió al seu país d'origen".

Imatge d'arxiu d'una protesta de CIEs No al centre de Sapadors, a València.
Imatge d'arxiu d'una protesta de CIEs No al centre de Sapadors, a València.

La campanya pel tancament dels centres d’internament d’estrangers CIEs NO ha alertat que aquest dimarts està prevista l’expulsió d’Espanya d’un veneçolà afectat de VIH que estava ingressat al centre de Sapadors de València. Des de l’organització denuncien que no ha rebut atenció mèdica ni se li ha proporcionat la medicació que necessita per a la seua malaltia.

“És una qüestió de drets humans, perquè a Veneçuela no podrà seguir el tractament que necessita. És impossible aconseguir antiretrovirals”, ha alertat en una entrevista telefònica Adrià Vives, portaveu de la plataforma. Fonts de CIEs NO indiquen que el migrant va rebre diumenge una notificació del Ministeri de l’Interior en què l’informaven que a primera hora de dimarts eixiria de València i el traslladarien a Madrid, “on es procedirà a materialitzar l’expulsió al seu país d’origen”.

“Està molt espantat, té molta por”, ha expressat Vives. CIEs NO denuncia que el jove veneçolà, que resideix des de fa prop de tres anys a Madrid amb la seua parella, hi va ser internat fa vora cinquanta dies i durant el seu primer mes d’ingrés no va rebre atenció mèdica ni se li va proporcionar la medicació que necessita. Pensen que el vol serà al llarg del matí i asseguren que una persona amb la seua malaltia corre molt de perill a Veneçuela.

També et pot interessar

stats