CIEs NO denuncia que la reforma del centre de Sapadors “blanqueja” la vulneració de drets humans dels interns

El moviment lamenta que les obres impliquen el trasllat dels migrants, que en molts casos ja han vingut d’altres punts.

Imatge d'una de les protestes de CIEs NO, el passat juliol, davant el centre centre de Sapadors
Imatge d'una de les protestes de CIEs NO, el passat juliol, davant el centre centre de Sapadors / À Punt NTC

Falta d’intimitat a les dutxes o locutoris amb mampares que impedeixen el contacte físic dels interns amb les visites. Aquestes són algunes de les mancances amb què conviuen els interns del Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Sapadors, a València i que, ara per ara, la plataforma CIEs NO desconeix si se solucionaran amb la reforma del centre, de què ha tingut coneixement a través de la informació publicada aquest dimarts pel 'Diario.es'. 

“Sabem molt poc de la reforma, desconeixem exactament en què consistirà, més enllà del que s’ha publicat en la premsa”, ha apuntat Adrián Vives, portaveu de la campanya CIEs NO. 

No obstant això, i malgrat denunciar una vegada més la vulneració dels drets humans dels interns per les males condicions de les instal·lacions del CIE, els activistes s’oposen rotundament a la reforma: “Suposa blanquejar el sistema dels CIE i normalitzar la vulneració dels drets humans que viuen els interns”, ha matisat Vives. “Seria preferible que la inversió la destinaren a altres projectes, com la cooperació”, ha suggerit. 

Estudiaran accions de protesta

En aquest sentit, ha remarcat que “l'única reforma acceptable és el tancament". A més, Vives ha afegit que si les obres a Sapadors obliguen a traslladar els interns a altres centres mentre duren les obres, com informava ElDiario.es, els interns viuran, de nou, “una altra vulneració dels seus drets fonamentals, una més de la llarga llista que han patit”. 

Els activistes de València estudien ara quines accions emprendre al voltant d’aquesta reforma confirmada per la delegació del govern a València. En opinió del portaveu de la campanya a València, les obres anunciades tenen un caràcter electoralista, donat que el govern central va anunciar “fa anys” que aniria reformant els centres d’internament d’estrangers en funció de la disponibilitat pressupostària. 

També et pot interessar

stats