CIEs No denuncia la detenció d'un menor a Sapadors

L'entitat diu que el tancament de menors en els CIE "viola tota la normativa internacional de protecció de xiquets i la legislació espanyola".

CIEs No denuncia la detenció d\'un menor a Sapadors
CIEs No denuncia la detenció d'un menor a Sapadors

La campanya CIEs No ha denunciat que un jove algerià de 16 anys arribat en pastera a Almeria roman detingut en el centre d'internament d'estrangers de Sapadors des de fa una setmana "a pesar que ha demostrat que és menor d'edat davant les autoritats policials i judicials".

L'entitat ha subratllat que el tancament de menors en els CIE "viola tota la normativa internacional de protecció de xiquets i xiquetes i la legislació espanyola".

No obstant això, ha lamentat que "continua sent una pràctica habitual" atés que el mateix Ministeri de l'Interior "va reconéixer que en 2018 es van tancar 89 menors, el doble que l'any anterior".

Segons l'entitat, el jove va manifestar tindre 16 anys i va mostrar les fotocòpies del seu document d'identitat i de la seua partida de naixement, però es va haver de contactar amb la seua família a Algèria perquè enviara la documentació original. Després de l'enduriment dels criteris de la Fiscalia General de l'Estat respecte a la identificació dels menors estrangers no acompanyats, únicament s’accepten els documents originals, autèntics i identificatius.

També et pot interessar

stats