CIES NO denuncia dos agents per agredir un intern de Sapadors

La plataforma exigeix a la delegació del govern central que identifique els responsables i adopte mesures

VÍDEO | CIES NO denuncia dos agents per agredir un intern de Sapadors

La campanya pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIE) ha denunciat l’agressió de dos agents a un intern algerià que intentava escalar el mur del complex de Sapadors de València.

La denúncia inclou el testimoni d’un veí que viu enfront del centre i aqueixa nit va confirmar haver sentit “crits” que “semblaven procedir del complex i li van resultar “perfectament compatibles amb una agressió”.

Segons la denúncia de la campanya, la nit del 19 de novembre, l’algerià havia rebut “notícies familiars desagradables” i es va fracturar el turmell quan va caure en intentar accedir al mur del complex. Quan l’intern es estés a terra dos policies van sentir-ne els crits i el van agredir, un li v posar la bota en la mandíbula i l’altre li va retorçar el peu trencat, sempre segons les fonts denunciants. 

La delegació del govern central nega els fets 

La campanya exigeix a la delegació del govern que n’identifique els responsables i hi adopte mesures. A més, també demana que se suspenga “de forma immediata” l’expulsió de la víctima i dels interns testimonis del que hi va succeir. No obstant això, la delegació del govern nega els fets i diu que es va tractar d’un intent de fugida de quatre interns. 

També et pot interessar

stats