CIEs No afirma que les males condicions del centre de Sapadors s’arrosseguen des de fa més d’una dècada

Segons la plataforma, les imatges gravades per un migrant “mostren a la ciutadania” allò que el govern espanyol coneix des de fa deu anys.

Mur perimetral del centre d'internament d'estrangers de Sapadors
Mur perimetral del centre d'internament d'estrangers de Sapadors

Les males condicions en què viuen els interns del centre d’internament d’estrangers (CIE) de Sapadors, a València, i que han quedat de manifest amb les imatges que ha gravat un intern veneçolà i ha publicat ElDiario.es, no han sorprés la plataforma CIEs NO. Des d’aquesta organització assenyalen que les condicions que reflecteix el vídeo es viuen “des de fa més de deu anys”. 

La plataforma considera que “el govern, la policia i el Ministeri coneixen” aquestes males condicions, però calien imatges com les gravades per aquest veneçolà que havia de ser deportat divendres passat, perquè “la ciutadania conega el que realment es viu al CIE de Sapadors”. 

Malgrat que les imatges mostren aigües fecals que cauen del sostre o cel·les on s'amuntonen els reclosos, des de CIEs No afirmen que el Ministeri de l’Interior no n'ha aportat cap justificació. Tampoc cap responsable del centre ha facilitat a l’intern el tractament que necessita com a pacient amb VIH que és, segons CIEs No. 

Compromís demana un informe anual

Per la seua banda, Compromís ha presentat una proposició no de llei (PNL) a les Corts per a instar el Ministeri de l'Interior a elaborar un informe públic anual sobre l'estat de les instal·lacions i els serveis als interns del CIE de Sapadors de València. Des de la formació taronja reivindiquen aquesta anàlisi anual "mentre es produeix el tancament definitiu” d’aquest centre on queden reclosos els migrants en situació irregular. 

Amb aquest informe anual, Compromís pretén “posar fi a l'opacitat que es manté en aquesta mena de centres”. En opinió de la portaveu de Drets Humans de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez, “cada vegada són més les veus que demanen tancar els CIE com a resposta a les denúncies de vexacions, opacitat, agressions i falta de zel” en aquests centres.  

També et pot interessar

stats