Científics suïssos descobreixen un mètode per a bloquejar la infecció del coronavirus

Han descobert la forma en què alguns enzims transformen àcids grassos en un dels components més importants del coronavirus, la proteïna de l'espícula 

Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori
Seqüenciació de mostres de coronavirus en un laboratori / Europa Press

Un equip de científics de l'Escola Politècnica Federal de Lausana (EPFL) ha descobert un mètode per a evitar que el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la Covid-19, infecte altres cèl·lules. La trobada pot ser clau en futurs tractaments contra aquesta malaltia.

Els experts han descobert la forma en què alguns enzims transformen àcids grassos en un dels components més importants del coronavirus, la proteïna de l'espícula que forma la membrana espinosa, clau en el procés d'infecció d'altres cèl·lules.

Per tant, medicaments capaços de modificar els àcids grassos "eviten de manera eficaç que el SARS-CoV-2 infecte altres cèl·lules", ha destacat l'EPFL en un comunicat, subratllant que la troballa també pot aplicar-se contra altres virus, com els de la grip o l'herpes.

L'estudi, que s'ha publicat en la revista especialitzada Developmental Cell, explica que la transformació d'àcids grassos és coneguda en termes especialitzats com a S-acilació i la duen a terme uns enzims anomenats zDHHC-acetiltransferases.

Aquests enzims afigen àcids grassos a proteïnes i aminoàcids amb la finalitat d'optimitzar les seues funcions, entre les quals, en el cas dels virus, hi ha la capacitat d'infectar cèl·lules veïnes.

També et pot interessar

stats