La científica kenyana Florence Oloo rep l'homenatge de les dones emprenedores valencianes

És membre fundador del Comité Ètic de Strathmore, que supervisa que les investigacions amb éssers humans complisquen les pautes ètiques adequades

La científica keniana Florence Oloo
La científica kenyana Florence Oloo / Harambee

La científica kenyana Florence Jacqueline Achieng Oloo rebrà aquest divendres un reconeixement per part de les dones emprenedores valencianes. La científica és Premi Harambee 2023 a la promoció i igualtat de la dona africana.

Oloo és llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat de Nairobi, en Filosofia i Ciències de l'Educació per la Universitat de Roma i doctora en Ciències Químiques per la Universitat d'Agricultura i Tecnologia Jomo Kenyatta de Kenya.

Aquest divendres té previstes també diverses trobades amb els mitjans informatius, i de sensibilització i obtenció de recursos necessaris per a ampliar els seus programes.

En l'actualitat, és catedràtica de Ciències Químiques de la Technical University of Kenya, on treballa com a professora, i és membre fundador del Comité Ètic de Strathmore.

Dins d'aquest comité, dirigeix la revisió i supervisió de les investigacions de qualsevol naturalesa que involucren éssers humans, amb la finalitat de garantir que els protocols proposats compleixen les pautes ètiques apropiades abans que els participants puguen inscriure-s'hi.

Aquest comité va nàixer fa sis anys amb la intenció de detindre possibles irregularitats contra la persona en els assajos clínics. Gràcies al comité, ara format per onze professionals, s'avaluen més de 300 estudis d'investigació a l'any, que envien científics de tot el continent per a ser aprovats segons els estàndards internacionals.

Molts dels treballs de recerca estan relacionats amb la malària i la covid-19. Per a posar en pràctica els assajos clínics i les pràctiques de medicina, només enguany, més de 60 investigadors locals associats a la Universitat de Strathmore, han acudit al Centre for Research in Therapeutic Sciences (Creates), que dirigeix la doctora Oloo.

També et pot interessar

stats