Els CIE, sense places per als migrants

En només dos dies han arribat 36 migrants en tres pasteres a les costes de les comarques d’Alacant.

Els migrants donen les gràcies a la Creu Roja per haver-los rescatat de la pastera
Els migrants donen les gràcies a la Creu Roja per haver-los rescatat de la pastera

L'increment en l'arribada de pasteres a les costes de les comarques d’Alacant aquestes últimes setmanes fa que els centres d'internament per a estrangers (CIE) no tinguen prou places per acollir els migrants mentre es tramiten els expedients d'expulsió. 

De fet, als 13 migrants que arribaren anit al port d'Alacant els han deixat al carrer després de passar per la comissaria de la Policia Nacional a Alacant. Així ho ha manifestat a À Punt Mèdia l'inspector de la brigada d'estrangeria i fronteres d'Alacant, Ignacio Fernández. Segons Fernández, no queden places als CIE i per entrar-hi tenen prioritat aquells migrants que han arribat de manera il·legal i que han comés algun delicte a Espanya. 

Als migrants se'ls ha informat dels seus drets, però mentre es resol el seu procés de devolució s'estaran al carrer i són les ONG les que han de vetlar per ells. Anit van arribar a Alacant 13 homes joves provinents d'Algèria, el Marroc i Líbia, tots en bon estat de salut, que van ser rescatats just quan s'afonava la pastera en què viatjaven. Hui, en eixir de la comissaria, alguns dels migrants han manifestat que volen continuar el camí cap a França on tenen familiars. 

Aquest cap de setmana han arribat les tres pasteres arribades al litoral del sud de la Comunitat Valenciana. Les altres dues van desembarcar 23 persones més a les costes de Calp i Xàbia. També s'han trobat dues pasteres més, buides, al litoral del Poble Nou de Benitatxell i Guardamar. En total, 143 persones s'han jugat la vida al mar durant els últims dos mesos en què s'ha incrementat l'arribada de pasteres a les costes valencianes. 

També et pot interessar

stats